Момчета, брадата вече е на мода и спокойно може да си ходите брадясали;) Иначе отдавна не ползвам ножчета...само за други части(лол), бръсна се само с машинка за подстригване и не си свалям кожата с ножчета...бръсненето с ножче винаги маха слоеве от кожата и не мисля, че е много добре за нея...колкото до смес за след бръснене...кокосово или какаово масло вършат перфектна работа...а и защо трябва да попиват? Всички масла(ако са естествени) попиват бавно или почти не попиват, просто слагайте по малко, колкото да не е суха кожата...и само масла, които стават за ядене, нищо друго! Къпането наистина не е за препоръчване всеки ден, аз минавам с подмиване тук там, а къпането рядко...но косата се мие почти всеки ден...тук няма как да стане на 10 дни при условие, че имам малко по-дълъг перчем и трябва да изглежда ОК всеки ден...ппне успях да намеря цаката на гелове, лакове, пяни за коса и други химически отрови за коса, без които просто няма как да изглежда добре, та решението е в изтискването на малко лимонов сок(от плод лимон), разреждам с мъничко вода и намокрям косата...а може и със сол...сетих се, че на морето от солената вода косата ми изглежда най-добре! Лимон или сол или комбинация от двете върши супер работа!