Здравей, Бенато.
Аз имам витилиго по лактите и клепачите. В 9-10 клас се появи само по клепачите и не растеше, но по едно време през 2007-2008 се бяха появили малки петънца по вътрешната страна на китките, по някои пръсти (ама миниатюрнички), едно малко на таза (1-2 кв. см.) и до коляното.
Бяха ми предписали някакво лекарство за мазане, но аз нещо го отсвирих...Четох много за стреса и положителното мислене и се опитвах така да им действам на тия петна+мажех ги със сребърна вода (с памуче). В момента имам петна само на клепачите (доста се свиха) и по лактите (стоят си същите и не мърдат). Мой познат, които също има на клепачите, беше установил, че като се напрегне много и се стресира, петната започват да се увеличават по площ...
То, моето, не е баш опит, но все пак аз ги спирам, ако не премахвам, с мислички
и сребърна вода
! Иначе из нета има бол инфо за всякакви лекове, конвенционални, народни и пр. Може би няма универсално нещо, за всеки действа различен метод
!
Успех на братовчедка ти и да не се сдухва да си представя как цялата е на петна (имах такъв период), а да ги приема и така да ги изпраща да си ходят
!
Според Л. Хей витилигото е резултат от липса на "чувство за принадлежност. Чувствате се извън групата. Не сте един от групата". Новият мисловен модел трябва да е "Аз съм самият център на живота и съм изцяло свързан с любовта".
Хубав ден
!