Даниела, Рос
Да седна най-накрая и да попиша, че много материал се събра.
Най-същественото дотук – от месец суровоядствам, като процентите варират в различните дни от 70 до 90%. Въпросният месец сам по себе си не е постижение, заради което да отворя дневник и да почна да спамя на воля.
По важното е защо го направих и какво се случва с мен.
Ще спестя поне две-три педи от постигна, като пропусна четиригодишните ми приключения по доктори, лечението на парче, безотговорното предозиране с лекарства на няколко пъти, както и цялото ми омерзение от отношение, невежество и търгащина... Всъщност от година и половина сама си следя изследванията и си регулирам дозите, та слава богу съм добре.
Хипотиреоидит на Хашимото, повишен пролактин, хронични цистити, гинекологичности разни, килограмчета в повече, тежест в черния дроб от време на време и пр. благини започнаха все повече да ми тежат.
Преминах на суровоядство от раз, но процесът да стигна до решението ми отне около година. Капката, която преля чашата, беше годишното посещение при ендокриноложката за дежурното наблюдение. Повишени хормони пак, вариантът – още по-високи дози илачи. Не ми се случва за сефте, но този път почувствах остра вътрешна съпротива, да не кажа бунт. Опитах няколко дни да пия по-високите дози, но вътрешният бунт продължи и си минах на старите дози.
И смених плочата.
Спрях цигарите, кафето, месото, готвеното, всички пакетирани храни, сладкото и...каквото още се сетите. Останаха плодове, зеленчуци, ядки, кълнове, мед и от време на време като заритам – варен картоф или пречена филия, но сведени до минимум. Много рядко по няколко лъжици готвена храна, без животински продукти.
След две седмици най-напред се подобри сънят ми. С години заспивах по принуда и се събуждах като пребита. Все още не мога да повярвам, че е възможно човек да си легне не защото е сто часът, а защото му се спи, както и да се събуди в 7 ч бодър, жив, пълен с енергия и положително настроен. Наспивам се по-бързо.
Тенът ми се избистри, изчезнаха ми пигментните петна по лицето, погледът се проясни... Имам чувството, че се вдигна един облак гъста мъгла от главата ми.
След двуседмично суровоявство направих прочистване на дебелото черво с уринови клизми. Абе не ми се получават всеки път комай, но работя по въпроса. Досега съм направила 8 поредни дни, но не съм убедена, че съм се справила особено добре с тия пародии на клизми, дето правя, защото успявам да задържа много малко количество течност.
На 21 декември (Екадаши) направих чернодробното прочистване, както си му е ред – пет дни сок зелени ябълки, плюс сутрин лъжица зехтин с половин лимон. Пети ден английска сол към 15 ч (бляяяккккк), след като подейства - зехтин и лимон по около 130 мл и нагряване на дроба. Нямах никакви неразоположения. Легнах и заспах непробудно до сутринта. В 7 ч клизма, излязоха известно количество камъни, като продължиха през целия ден, че и на другия.
Та, цялото това повествование има за цел, освен да се похваля, защото много се гордея със себе си
, да бъде вдъхновение и за някой, така както този сайт и вашите постинги са за мен. Отдавна чета наоколо, имам чувството, че ви познавам вече. Намерих много информация, много позитивна енергия, много искреност и добронамереност.
Съжалявам, че съм пропуснала толкова време, но се радвам, че не съм пропуснала още повече.
Искам да дам възможност на тялото си да си спомни как да бъде здраво, като му помогна със здравословна храна и очиствания. Както и поддържане хигиената на мислите и чувствата, разбира се, но това е друга тема.
Засега толкова, че много се проточих с лирични отклонения, ама така е то с монолозите.
Ще пиша пак за менюто, за намалените дози на лекарствата, кога ще следя хормоните и какво се случва с Хашимото и компания.
Още не съм съвсем сигурна дали мога да предприема гладувания, но ще си покаже занапред. Засега да скопосам поредицата от чистки първо.
Трябва да почна от противопаразитното първо, ама тоя карамфил - ъхххх
, а пелинът едва ли е по-добър на вкус. Настойка от орехчета не мога да пия, заради йода...
Голям ферман стана, хем накратко уж...
Благодаря за търпението