Досега съм хапвала само листа от диво глухарче (също с жълто цветче) - могат да се хапват по 3-4 листа, не повече. И всъщност не съм сигурна, как изглежда градинското глухарче, ако е нещо различно от дивото.
Рукола има и в Била и другите подобни вериги, но не винаги, има дни, в които няма. На четвъртък пазара също има рукола почти целогодишно на 2 сергии.
Руколата бива няколко вида - хапвала съм 2 вида досега - с широки листа и с по-тесни - по-мек вкус има сорта с тесните листа, широколистната рукола е по-натрапчива и пикантна. Забелязала съм, че не всички хора харесват руколата, всъщност от всички мои познати само аз я харесвам. Също съм забелязала, че в Италия, Англия и Германия доста се тачи и ползва.