Камъните в бъбреците, не са наследствена болест,по скоро е фамилна обремененост в кухнята
Бат Бенато, тук се оказа, че не си прав, както и май никой изказал се в тази тема, но човек трябва да му опре до дупето (по-точно до бъбрека) за да се разрови здравата и да стигне до по-различни изводи.
Аз вече споменах преди, че бях много зле повече от седмица, в началото се почна по-безобидно с болки при пишкане, мязаше на цистит, и ако беше преминало просто така, аз все щях да си мисля, че съм получила цистит от простудяване. В последствие се усетих, че при цистита трябва да пари (страдала съм веднъж от цистит преди много години, ама тогава пих хапчета и се оправих бързо, та много не помня), а мен определено си ме болеше. В началото имаше малко кръв в урината, после не видях повече, но след 2-3 дена, точно след като изчезнах от форума започна да ме боли и десния бъбрек... Това, което логично си помислих след като четох някои работи (аз все пак за цистит търсих инфо!) е, че понеже не се лекува както трябва възпалението се е качило от пикочния тракт в бъбреците. След което, разбира се, взех да ровя за възпаление на бъбреците и много ми беше чудно защо почти нямах другите симптоми, които описват, даже най-фрапиращото беше, че кръвното взе много да ми пада, а при възпалени бъбреци се било качвало...
Междувременно болките ставаха все по-непоносими, и който знае за какви болки става дума при бъбречна криза, сигурно много би се учудил как съм търпяла цяла седмица без да ида на лекар. То практически няма поза, в която да застанеш за да те боли по-малко, единствено затоплянето на бъбречната област облекчава и то и то не държи за дълго... Обаче аз бях твърдо решена да не се давам на лекарите, защото щяха да ми ръгнат инжекция с „коктейл” от обезболяващи в задника и да ме натъпчат с кой-знае колко хапчета, а аз тия неща определено не искам да ми се случват защото ще ми е*ат таткото на всичкия здравословен живот, дето съм се мъчила да живея...
Та продължих да си търпя болката, като междувременно взех да се усещам, че май става дума за камък (или камъни?) в бъбрека, въпреки, че никога не съм имала никакви проблеми с тях, да не говорим, че не консумирам нищо, от тия работи, дето най-често ги причиняват. Та пробвах наред всички методи дето изнамерих и можех да намеря необходимите неща за тях, че тук ми е много сложно да намирам билки и такива работи, даже мечо грозде колко трудно открихме, пък колко ми е помогнало, не знам... А и с бира пробвах, разбира се, освен, че се понапих и ми стана по-хубаво на душата, друг ефект нямаше
В крайна сметка, това, което помогна беше все пак един турски лекар, гледахме някви филмчета за бъбреците в нета (uzman.tv), та той там обясняваше много работи за бъбреците, помеждудругото даже спомена, че бирата помага точно колкото и всяка друга течност, а това че се твърди, че помагала повече било с цел да се продава повече бира
та измежду всичките работи дето ги изприказва тоя лекар спомена и за натуралната минерална вода. От тая дето така си извира газирана, в България знам само на Михалково, че има и се продава в прозрачни шишета от няква евтина пластмаса, тук тази вода задължително е в тъмнозелени стъклени шишета 200 или 250мл, както едно време в Бъгария беше газираната вода си спомням... Аз всъщност сигурно нямаше да му се вържа за тая газирана вода, понеже си викам, тоя ся не рекламира бирата, щото са му платили да рекламира газираната вода
, обаче добре че мъжът ми го взе насериозно и веднага отиде и ми купи 2 шишета... Пих по 1 на ден първите 2 дена и никакъв ефект, след това взехме стек от 6, че излизат на сметка
, та на третия ден изпих 2 шишета през деня, пак никакъв ефект, вечерта вече бях супер зле, бях си легнала с грейката върху бъбрека и едвам се надигнах да изпия още 1 шише газирана вода, след което пак си легнах върху грейката и именно това направи чудото – направо усетих как нещо избълбука и излезе от бъбрека, след което станах от леглото, разходих се насам-натам и не можех да повярвам, че вече няма абсолютно никаква болка в бъбрека... Тъй като бъбрекът беше много добре нагрят и преди и след пиенето на водата, при което каналите се бяха разширили максимално, нахлулата в бъбрека газировка най-после беше успяла да избута камъка навън... Сега тук не си мислете колко съм тъпа та не съм се сетила да пия газираната вода при нагрят бъбрек, то е лесно да се говори отстрани, а е съвсем друго като си се превил от болка и не знаеш на кой свят си... Другият път ще знам и директно ще си приложе метода, който явно действа, и вместо цяла седмица ще ми отнеме ден-два примерно...
Та като казах другия път... Навсякъде, където четох, се твърди, че след като веднъж си образувал камъни в бъбреците, почти 100% ще се случи отново (и отново). Четох разни хора, които твърдят, че промяната в начина на хранене също не им е помогнала и са продължили да си образуват камъни... Доколко са си променили начина на хранене, кой знае, но все пак някой има ли някаква идея защо АЗ образувах камъни, след като почти не съм консумирала месо в живота си, от 2 години съм веганка и до голяма степен суровоядка, пия много течности и даже без да съм знаела, всяко лято съм си правила динената диета, която се препоръчва именно за пречистване на бъбреците? Даже си мисля, ако е имало някакви дребни камъчета в бъбрека, те как не са излязли като си правих пречистването с диня това лято? Възможно ли е по-голям камък да се образува за няколкото месеца след това? Аз през това време съм яла доста готвена храна, но веганска, не бих казала, че съм прекалявала с нещо
А иначе фамилната обремененост си я имам, оказва се, че тя е по-силна от това, че не се храня като баба ми и баща ми примерно и си страдам от бъбреци точно като тях
Аз сега съм отново 100% суровоядка и мисля повече да не се поддавам на готвената храна за да мога да направя достоверен научен експеримент и да проверя дали примерно след 2 години пак ще се образува камък и при пълно суровоядство