Андрейчо, прав си да искаш знания. / Аз също искам
/
Но ти си ги получаваш - получаваш съдържанието . Бунтуваш се срещу опаковката. Понеже реакцията ти е абсолютно адекватна, ще се опитам да ти дам отговор защо се използва този стил на поднасяне на информацията и ти ще се съгласиш, че си има своят смисъл
През 2001 излезе книгата на Харви Даймънд " Сила за живот-ново начало" / Тя не е оная знаменитата Сила за живот, която написа пак той ,заедно с Мерилин Даймънд някъде 92-ра / . Значи ,трябва да се подчертае,че Харви не е доктор , а диетолог. Така. Ето какво казва той на стр. 218 , което според мен е много важно :
Мнозина са ме питали дали спазването на принципите за енергийно прочистване и обновяване на тялото би им помогнало да се справят с вече появили се болести.Склонен съм незабавно да избълвам гръмко ДА ! Но не мога да си го позволя и ще ви обясня защо. Съществуващите закони могат да накажат сурово всеки, който не е дипломиран лекар, ако прави изявления за бъдещите резултати от някаква програма за лечение. Всъщност и аз , и всеки друг в движението за здраве, който не притежава мед. диплома, трябва да внимава много как споделя наученото. Иначе може да бъде обвинен в практикуването на медицинска професия , без да има право на това.Няма значение колко е вярно и правилно предлаганото лечение .
Цитирах тук писмото на г-жа Фрам, в което разказва как се е избавила от рак в напреднал стадий, защото никакъв закон не забранява на хората да споделят личния си опит. Помнете,че текстът нататък е обмислен грижливо, за да не си навлека неприятности.... Вижте колко е откровен Харви. Малко автори ще го кажат по този начин. / разсъжденията по-долу са мои/
Причината за липсата на категоричност е тази, че много от откритията не са направени от лекари ! Лекарите могат да си позволят да бъдат категорични , но пък рядко го правят, защото рискуват да настроят срещу себе си лекарската гилдия ,ако засегнат нечии интереси (Тук можем да си спомним за проф. д-р Питър Дюзбърг, когото наградиха като "доктор на годината" ,а след това, когато доказа теорията си ,че СПИН не е заразна болест , го обявиха за "медицински психопат"... )
Обратно - Не-лекарите по тази причина звучат по-малко категорично в поднасянето на информацията , но за сметка на това са много по-категорични в съдържанието.
Надявам сe Андрей да е доволен от отговора ми