Днес започвам житния режим, но вчера харесах едни палачинки... та публикувам ги тук. Да не ги мисля!
Снимка на палачинките, както и снимки на различните етапи, можете да видите на сайта на създателите им -
цък.
Рецептата е за 8 бр.1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. ленено семе
1 ч.л. кимион*
1/2 ч.л. копър*
1/2 ч.л. семена от целина
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. черен пипер
1 1/2 ч.ч. цвекло на кубчета
1/2 ч.ч. портокалов сок
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. соев сос (nama shoyu)
1. Заливаме лененото семе с вода и оставяме настрана за 15 мин.
2. Мелим семената и прибавяме към лененото семе, след тях идва ред и на останалите съставки.
3. Тестото разстиламе върху хартия, оформяме 4 кръга и сушим 90 мин. Ако не е достатъчно твърдо, за да се отдели без да се начупи, оставяме за още 15-20 мин. Бавно и внимателно ги объщаме, връщаме за около 30 мин. като следим да не станат прекалени твърди.
Всяка палачинка разделяме на 2, пълним с настрърган морков, чушка, зеле, сирене от кашу. Завиваме като фунийка и връзваме с панделка от морков.
Bon Apetit!
Аз ще ги опитам след седмица - две.
Бих добавила кълнове от люцерна, пресен магданоз или целина, че картинката ми се струва твърде червено-оранжева.
___________________________________________________________
* ако ползвате смлени подправки, трябва да сложите по-малко