Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Лесни крекери  (Прочетена 17177 пъти)

iris

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90
Re:Лесни крекери
« Отговор #20 -: 12-01-2017, 23:28:50 »

Друг вариант за ферментация - да направиш кисело млеко от граховото брашно.
Разреждаш с малко студена вода брашното, после добавяш топла вода и закваска за кисело мляко, завиваш съдовете и оставяш на топло най-малко 10 - 12 часа. Не съм правила точно такова кисело мляко, но съм правила кисело млеко от орехи по този начин. Може да стане рядко, затова го сгъсти с чия или друго. Подправи го по желание -  за сладкиши - мед, за дресинг за зелена салата - лимон, чесън, олио.
Като се замислих, по-добре не я пробвай тази рецепта, тъй като граховото брашно, ферментирало или не, е сурово. Верно, че съм срещала твърдения, че при ферментация се неутрализират някои отрови, но знам ли кои и доколко? Японците правят тофуто, като загряват соята до 80-90 градуса, не разчитат на температура 30-40 градуса, както е при тази рецепта, която е подходяща за орехово кисело мляко от накиснати орехи. 
Активен

КамиБош

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re:Лесни крекери
« Отговор #21 -: 08-01-2018, 14:03:24 »

здравейте! имам въпрос относно брашната от семена.  трябва ли да се правят от покълнали семена?
Активен
 

Страницата е създадена за 0.08 секунди с 23 запитвания.