На мен идеята ми харесва също - тъкмо нагъвам една ябълка, която май не е направена от ябълка...
Но честно казано, не знам дали ще може да се създаде такава сложна организация в бг - тук всички само мрънкат, и никой не си мърда пръста да направи нещо, дори когато е за него самия... Много ми хареса частта, в която се говори за мястото по веригата на малките биомагазинчета, на които всеки един от нас е клиент в даден момент - съвсем спокойно ролята им може да бъде разширена и там да се приемат поръчки. Друг основен психологически момент за мен е недоверието на българина - ти тоя производител не го познаваш, пък и самата организация може да се окаже менте и само да те завлекат с пари... А ако един собственик на такъв магазин застане с авторитета си, който вече си е изградил пред клиентите, зад такава доставка, мисля, че хората ще са по-спокойни да поръчват и проблемът с клиентите би се разрешил (да не говорим че там става дума за определен кръг от постоянна клиентела, за която даже ще е по-удобно да си вземе зеленчуците от едно и също място, заедно с другите неща). Сега остава и някой да се хване да го организира, дори и пробно - с една-две ферми и едно-две магазинчета... Аз лично бих купувала така, писна ми да ям марули с вкус на всичко друго, но не и на марули
, а бих могла и да се включа в организацията с каквото мога да съм полезна...