Такам.. реших да попиша малко тук, пък току виж намеря няколко съмишленика, защото напоследък се чувствам доста ... самостоятелна .. така да кажа.
Със суровоядството започнах ноемри месец миналата година.. но около празниците изкарах на по-скоро веганско. Преди около месец и нещо отново се върнах на съвсем сурова храна. Трябва да ви кажа, че разликата между веганска храна с много пресни зеленчуци с от време на време готвено и с хляб и изцяло сурова храна е огромна. Както казва Виктория Бутенко готвената храна е пристрастяваща. Отне ми около два-три месеца отново да елиминирам изцяло готвеното и най-вече хляба. Това, което ми помогна е зеленото смути – което е просто магия. Веднъж, пробвал суровоядството, човек трудно може да се откаже от него.. Тялото се чувства живо, изпълнено с енергия. Умът много по-ясен и бърз. Духът много по-чист.
Понякога чета форума и много от темите са свързани с това кой какво яде и с разни прочиствания или здравословни проблеми. Но на мен ми е чудно как ви се отразява суровата храна на умът, на емоционалното състояние, на живота.. Който има наблюдения може да напише. За мен, една от много важните причини да се храня сурово, е фактът че се справям по-лесно с трудностите в живота.
Ако трябва да напиша как се храня, мога да кажа, че закуската ми се състои почти винаги от зелено смути , което в повечето случаи съдържа спанак, банан и манго. На обяд хапвам салата, а за вечеря домати авокадо тиквички , често под формата на гуакамоле. Напоследък не ям почти никакви ядки, но затова пък авокадото е в ежедневното ми меню. Между яденетата хапвам плодове, като гледам да не прекалявам.
Мина ли на сто процента сурово, животът ми се преобръща на 360 градуса. За тези които не са го опитали – да ви кажа, че определено си заслужава.