Анонмността на членовете позволява откровенност по темите, които се дискутират в един отворен форум. Не че няма и такива, които търсят да избият някакви комплекси, като се опитват да си изградят виртуален образ на това, което не са.
Но от друга страна тези хора, които сме съпричастни към целите и ценностите, които Мер е дефинирала още със създаването на форума и сме толерантни към усилията на модераторите да контролират постовете в границите на добрия тон, вярвам че сме тук защото искаме да сме част от това общество. Поне аз съм във форума за да общувам точно с тези хора. От друга страна обаче и аз, както и вероятно много други са част и от други общества, които не изповядват нашите убеждения. В този случай анонимноста би ни спестила загуба на време и енергия да отговаряме на тъпи подмятания от сорта на " абе що си мъчиш душицата ........" или " ти не беше такъв човек......". Тези хора, които може и да са позитивни в различна светлина, точно тук не разбират... . Затова пък имаме и възможност за личен контакт. Така че, ако някой иска да разбере нещо повече за мен, да пише в лични. Но в отворените постове на форума предпочитам анонимността, поне на този етап.