Тия дни правих няколко пъти от джинджифиловите трюфели на Вери и Милен и ми дойде идеята вместо да правя топчета, да разнообразя с това руло ( малко промених и продуктите ).
Продукти за тъмния блат:
2 чаши бадемово брашно
½ с.л. канела
½ ч.л. джинджифил на прах
¼ ч.л. индийско орехче
с връх ч.л. карамфил
1 ½ с.л. какао
2 с.л. мед
Към брашното прибавяме подправките, разбъркваме, след това прибавяме меда и омесваме тесто. Оформяме кафяво топче ( по-скоро топка става
).
Продукти за белия блат:
1 ½ чаша смляно на брашно кашу
2 с.л. мед
щипка сол
По аналогичен начин забъркваме тесто, оформяме бяло топче.
След това върху хартия за печене с помощта на точилка разстиламе кафявото тестено топче във формата на нещо като правоъгълник. Върху него слагаме бялото тестено топче и го разточваме леко, докато покрие кафявия долен пласт. ( При мен бялото тесто много лепеше по точилката, затова сложих върху него от хартията за печене и така го разточих. ) След това навиваме рулото. И понеже се получи дълго, го разрязох на три и го овалях в сусам. Ето така :
Uploaded with
ImageShack.usОставяме в хладилник за два или повече часа да се стегне. Вадим, режем и ядем.
Uploaded with
ImageShack.us