Мер,сега изучих нещо ,към което е прикрепено видео .Понеже е анимирано,може лесно да се разбере как действа АКТА ,на практика специално за нета/понеже цензурата на интернета е само една от точките в АКТА/.ако искаш виж го,а аз ще ти кажа с две думи какво казват ,защото не ми се превеждат подробности.но веднага ще разбереш.Ето видеото:
http://www.youtube.com/watch?v=5fvwoHKj6cs&feature=player_embedded#!
Ще става следното,ако влезе в сила АКТА,ретифициран от България,ти може да си имаш и най независимия сървър ,платен или не,който да води собствена политика,без цензура,обаче на доставчика ,прекия на потребителите в държавата ,ретифицирала подписа си за АКТА,този доставчик ще има филтри,на локалните сървъри,през които минават пакетите от информация идещи от сървъра дето ти е сложен сайта.да кажем ,че си намерила платформа в Аржентина,или друга страна,неучастваща в договора.Сайта ще го има,но няма да се вижда от България,а само от страни които не са сложили подписа си.Като гледаш видеото много лесно ще ти стане на 100% ясно.Аз до вчера си въобразявах че като намеря платформа и прехвърля личния си сайт там,работата е решена и чичо Гугъл ще ме хване за шлифера.Но разбрах сега че не става ...Местните провайдъри ще са задължени не само да слагат филтриращи програми,настроени да не пускат минаване на пакети ,посочени от еди си кой сървър ,че идат/от дадено ИП/,но да тропат ако има нещо подозрително засечено друго.Значи,ако някой изобщо каже-този форум или сайт пречи и дадена комисия или странат се съгласи ,че е така,спецовете ,поставят адреса на сървърите- домейни на сайта или форума в програмата филтър.Това не унищожава сайта,просто става невидим за всички на територията на държавата.в случая на еврозъюза като цяло.Тъй че стане ли факт АКТА, номерата на Гугъл са последната грижа.И не само това.Одеве мислех да предложа да се направят групи да речем от хора по интереси или теми ,и по скайп или подобни програми да може да се говори на живо-там колкото позволява програмата души в една конференция да се напъхат.мисля че за скайпа е 4 но може и да е 5 ,но това не е важно.Работата е там обаче,че същите тези доставчици ще са заплашени от пандиз ,ако не докладват за пакети не само от сайтове,но изобщо да следят пакети инфо от определени ИП адреси.Аз съм сигурен че има някъде точни списъци на ИП на участниците в повечето форуми в Бг.Има програми,които вече са сканирали и съхраняват адресите на хората и продължават да сканират /поне тези дето си плащат нета и има сравнително постоянно ИП/ с две думи,ако влезе АКТА,кажете чао на всичко.
Аз специално ,след като ми спрат сайта,а това е твърде вероятно,направо ще си махна сметката за нета и официално ще съм без нет.От преди 2 г си вземах от Англия един рутер със собствено ИП,с антена и внедрена програма вътре,с която мога да се кача невидимо към някой потребител на нет тип WLAN или WPAи така отивам някъде ,сканирам си района и улавям най силния сигнал,пращам пакети инфо на нароченото за прикачане ИП след това получавам неговите ответни пакети,програмата ги декодира и автоматично ми дава паролата за личния му нет на локалната му мрежа в къщата.влизам и си сърфирам.ако тегля нещо ще регистрират неговото ИП ,но не и моето WIfi.Ако пък успеят да ми го засекат като вторично закачено за локалната му мрежа,просто, за да ме локализират къде съм географски следва да го правят на часа.Излеза ли от нета ,след като си сваля каквото искам,,сменям донора -отивам другаде и няма как да бъде локализирано подвижното Ип.по рано ставаше малко по- бавно с една програма Каин /Авел,но тази сега е напълно автоматична.Но тези неща важат за един човек,за лично решение.Просто както този форум ,така и всички сайтове ,за които кажат че са "неправилни" си заминават!А това лесно може да бъде казано,те това и чакат.Съжалявам за лошите новини.нищо добро за напред.Съжалявам.
:surpris_23:Те засягат всички,мен също.Така че ,незнам какви са реалните шансове АКТА да не бъде ретифициран.Подозирам, че дори и да кажат хората -НЕ,както ще кажат,ще има измама от страна на правителствата.Това мисля, че става сега и по отношение на шистовия газ.Просто стратегията е да млъкнат хората и нещата да идат на сянка,но работат да не спре...