Здравейте мили приятели
Повече от година чета прекрасния сайт (хиляди благодарности на Мер
) и ви се възхищавам, но досега не събрах смелост и аз да споделя. Аз съм веганка от дълги години, преди време бях суровоядка за близо година, а сега от близо месец съм отново на сурова храна. При мен проблемът е в това, че съм много чувствителна към химическите примеси в хранителните продукти - торене, пръскане и т.н. Аз съм от Русе и ми е доста трудно да намирам екологично отгледани плодове и зеленчуци. А организмът ми реагира веднага, когато усети нещо "нечисто". Видяла съм се в чудо от това и незнам вече с какво да се храня. Иска ми се да си купя и сокоизтисквачка, но се двоумя дали ще ми "понесат" соковете. Според вас химическите примеси (пестициди, хербициди и др.) остават ли в пулпата или преминават и в изцедения сок? Вие какво ще ме посъветвате да направя? Ще се радвам да ми дадете съвет, защото имам желание да се храня здравословно и най-вече разнообразно като вас! Благодаря ви от все сърце предварително!