За да засилим още повече въздействието от публикуваната информация, сме длъжни да споменем и какво се набива в очи още от началото на статията
А то е това, което "големият" вестник е "забравил" да добави, като "без да иска" , по този начин манипулира и без това загладеният американски ( средностатистически) мозък. Набляга се върху думата "предозиране" , но за "странични ефекти" и "лекарски грешки" не се обелва и дума, като за осведомените е съвсем ясно ,че там положението е драстично по-зле
( За един голям вестник е неудобно да изкарва такива данни, съгласен съм
)
Изводът за читателя е : Стига да не се предозирва , няма проблем, значи.
Тоест - смело да продължавам да си ги гълтам..
С тази по-скоро дезинформационна статия се цели (надушвам) и още нещо май..
Не случайно са намесени лекарствата с
наркотично въздействие , че даже е и изброено с кои от тях се злоупотребява..!
В общество , където обикновеният Джони е възпитаван постоянно да подражава на някого , не може да не му мине през ума : " Абе сигурно има защо да злоупотребяват с тези
наркотични лекарства.. да взема и аз ли да ги пробвам? Е, аз съм силен, няма чак да злоупотребя.."
И защо точно тези лекарства да пробва нашият Джони??
Отговор: Защото от словосъчетанието "
лекарства с наркотично действие" в главата на Джони Дебилов ще остане само втората част - "
наркотично действие". И ще му отеква цялата нощ
Оппааа...светна лампичката.
Което само по себе си е достатъчно за да свърше своето, след като е прочетено в такъв влиятелен вестник. (първо лекарства-дроги, а после и самите дроги)
Тя и майката казва на детето - няма да се качваш на онази люлка, че е опасна, но то точно на нея напира да се качи
Това е моят прочит на тази статия, благодарим на мимкис, поучителна е много.