Обичайна практика е да се слага сребро във филтрите за вода и в системите на пречиствателните станции - разпространено е в САЩ и Япония, във Франция също, както и на други места. У нас не знам как е, по-скоро се съмнявам да е така.
Като гледам в сайта май не е българско производство. Сайта е руски , фирмата е китайска , но въпреки това има изброени разни сертификати -
" Производствената база се намира в Китай. Дейността на фирмата е разработване, производство и продажба на здравословни продукти от екологично чисти суровини.Продуктите на компанията са с международен сертификат за качество ISO 9001: 2000 стандарт за качество в съответствие с американския FDA, получили са много награди от Китайската асоциация на промишлеността, Изследователския център по традиционна китайска медицина, различни комитети на правителството в Китай, както и награди от други институции. "Писах на имейла , който е даден за връзка с представителя в България , още нищо не са ми отговорили - нито за цената , нито как става поръчката.
Ама айде да не задълбавам толкова за един прост филтър , като че ще купувам кола
.
Казаха ми , че в железарските магазини продават някакви филтри , на първо време може да си взема такъв , докато намеря нещо качествено , че този хлор и този варовик ще ме отровят. Навсякъде остават бели следи от водата след като се изкъпя.