Здравейте група.
От 3 години съм спряла консумацията на месо, хапвам само риба няколко пъти в месеца. От скоро съм ограничила и млечните. Ежегодно си правя пълни кръвни изследвания и засега всичко ми е в норма.
На 30 години съм и с приятеля ми мислим за дете. За съжаление имам гинекологичен проблем – 4 см. миома на матката. Тепърва ще ми правят прегледи и изследвания, за да се види, ще се наложи ли операция или не. Ако се наложи, за мен това би била втора коремна операция, след премахване на голяма киста на яйчника преди 5 години.
Притеснява ме факта, че на много двойки в днешно време им се налага да прибягват към асистирана репродукция. Това налага (особено за жените) приемане на различни и многобройни хормони, което едва ли е добре за тялото. Знам, че ако се наложи и аз ще се жертвам, но точно за да избегна това пиша тук.
Искам да изчистя и подготвя организмът си за евентуално забременяване, ако докторите дадат зелена светлина. Да взема превантивни мерки, и да не чакам да почнат да ме тъпчат с лекарства и хормони. Ще съм благодарна за всеки съвет – за храни, за практики, за упражнения.
За своя режим мога да кажа следното:
Закуската най-често – каша от овесени ядки с нарязана ябълка
Обяд – всякакъв вид салати, зелении, зеленчуци. В някои случай и картофи и пълнозърнест/ръжен/лимец хляб
Вечеря – най-често бобови варива, или салата с киноа.
(Искам само да добавя, че се храня доста по-разнообразно от горе-споменатото. Просто сега не ми идва на ум да изпиша всичко, така че само съм дала пример
)