Извинявам се много!
Нов съм във форума и не съм запознат много с правилата (ще ги прочета).
Свързано със зехтина, не го препоръчвам лично, защото е много беден на витамини, аминокиселини и минерали, няма протеини и въглехидрати понеже е чиста 100% мазнина. Много от клиповете за които говорят, защо зехтина се обособяват с това, че такова голямо количество мазнина не би било достъпно в природата, а маслината сурова е толкова горчива, че малко хора могат да я ядат. Ето как изглежда кръвта ти след прием на мазнина :
Това е и причината да се чувстваш изморен и без очакваната енергия след хранене. Има клипове в които сравняват захарта с зехтина и се оказва, че зехтина е много по-вреден за организма.
Той, както и други източници на мазнини са причината вегани или суровоядци да не получават очаквания резултат, и всъщност да надебеляват.
80/10/10 е книга в която описват всичко това, и как сме създадени да ядем високо-въглехидратна ниска на протеини и мазнини диета. Не мисля, че от време на време в някой десерт би било проблем, но всяка вечер на салатите със сигурност не е за препоръчване.
*Също така има проъчвания, че може да доведе до сърдечни проблеми.