Благодаря , лельо Маринче. Чудно си го казала там в поста си от 31.01. Признавам, че моят вариант , макар и по-практичен и понятен, отстъпва на твоята препоръка. Но тя е за наистина "пораснали" , духовни хора.
За съжаление наблюдаваме , че болшинството хора изпитват радост само когато успеят да вземат , а да не дадат.
Тогава се чувстват някак си победители.. Но това е и грешката им.. Защото в крайна сметка - губят. И какво губят? Губят точно това, което гонят - щастието.
Съвсем скоро на български ще се появи една чудесна книга - "Десет стъпки по пътя към щастието". Авторът не е известен у нас - Рами Блект,(специалист по източна психология ) но няма как да не стане, след като щом аз, който избягвам книги от този сорт, го харесах от раз, при това ,както не съм харесвал никой подобен автор . От 2г. го имам на руски , и много се зарадвах, че ще го издават и у нас.
Та , една от стъпките е точно тази - да се научим да даваме, но от сърце и без да очакваме аплодисменти. ( наблюдение на древните суфистки мъдреци : "Адът е място, където наоколо няма никой ,на когото бихме могли да помогнем " )
Като излезе , ще ти я подаря , сигурен съм , че ще ти хареса.