Изключително се радвам, че попаднах на този чудесен форум! Стана съвсем случайно, но някак си точно навреме, когато най-много имах нужда да се обърна отново активно в тази посока.
От много години поставям под съмнение всичко, което се пропагандира така усилено в медии, социални кръгове и прочее. Така един ден колкото и да не им харесва на родителите ми спрях да ям месо, абсолютно непростима ми беше идеята, че живота на някоя душица е бил иззет от нея насила, само за да си засити чревоугодничеството човека, смятайки се за господар на всичко.
Много обичам животните. Хората хич, нямам им грам вяра :Р Но се намират разни изключения сред тълпите.
Оттам тръгнах на това пътешествие, в последствие наай-сетне се осъзнах, че всички "животински продукти" идват от ужасни места и нещо не е в ред... ии станах веган! Доста трудно, признавам, млечните продукти са си като наркотик за отказване. Но лека-полека не само свикнах, а и не можех да се върна към старите навици, дори да искам
Разбрах и по трудния начин, че всичко става бавно и постепенно и сега се опитвам да си пригодя приходите и знанията така, че да премина напълно към суровоядство.
А пък съвсем наскоро попаднах и на книгата на Лидия Ковачева за гладолечението и след като го изпробвах мога да кажа - Е, не било толкова лошо да си различен
Заслужава си кофти отношението от другите, сега съм в свят, който те не могат и да си представят. И се радвам, че ще има с кого да го споделям поне отчасти.
Та, извинявам се за разтегления пост и - приятно ми е, казвам се Алекс