Сиера , с чисто сърце мога да кажа , че двата колоса - форумът и сайтът "Земя назаем" са набрали вече достатъчна мощ, за да конкурират повечето книги, не само за начинаещи , а дори и за напреднали. Синтезирано е най-важното, есенцията от науката и практиката на най-различни лекари, диетолози , лечители ...,при това не само на ниво материя, а и на по-висшите нива , които обикновено незаслужено се пренебрегват по книгите ( или пък се фокусира само върху тях) , и най-важното- споделени са много лични истории, които определо въодушевяват!
При това на разбираем език, за разлика от , както казваш - на Елисеева например, която ти е сложна.
,Но по същество ако държиш и на книжка , за храненето ,има толкова много книжки, че ми е трудно да издигна някоя в култ. Но една ми е особено симпатична - "Ултраметаболизъм" и втората й част - "Ултрапревенция" на д-р Марк Хаймън.
За пречистването обаче- задължително руски автори. Има го даже и това чудо "всичко в едно" , това е "Основи на здравето" от Г.Малахов -към 800 стр. Да не те притеснява , че не е доктор и че го изкараха най-бруталния шарлатанин..(пречи им. Един необразован провинциалист-спортист успя да скрие шапката на половината академична общност
)
Говорил съм с една лекарка -микробиолог натуропат, която самата практикува ,прочиства се , гладува .. Има всички издадени книги по тези тематики , но и нейното мнение беше , че Малахов си остава най-добрия вариант. Освен това - САМО той прави и връзката с Аюрведа! Ако трябва да се почне от някъде - Аюрведа! ( Само в основни линии дори е пак достатъчно)