Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: как един суровоядец може да си хапне ориз?  (Прочетена 5781 пъти)

Zlateva, Gali

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
  • Бях гъсеница. Бях какавида. Сега вече летя :)

ха сега..намерила, та премерила...    tooth

Да попитам и за ориза    tooth   много обичам ориз и не знам как може да се съчетае суровоядстово с оризоядството    :)   или казано по друг начин - как един суровоядец може да си хапне ориз?    :)

Възможно е вече някъде да има отговор на моя въпрос, но като не съм го намерила и сега ми се е паднало да питам като новодошла    :D

Благодаря!    :)
Активен
за всичко имам време   :-)

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Ами ако много държиш да се придържаш към суровоядството, ще ги хапнеш суров и покълнал. Но му трябва топло, за да покълне, а самият процес на покълване е бавен. пробвахме веднъж, покълна, но на мен не ми допадна. Предпочитам варен ориз. А иначе го заместваме с накълцан в робота карфиол или пащърнак.
Активен

Buku

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко

На пара ;). Другият вариант е покълнал, както написа Вери, или просто накиснат в много вода за 1-2 вечери. Аз пробвах така - омеква доста и става за ядене (е, все пак е желателно зъбите да са ти здрави  ;D).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Zlateva, Gali

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
  • Бях гъсеница. Бях какавида. Сега вече летя :)

Абе...то ми бе ясно, че няма как да стане да хапвам ориз със зеленчуци, ако искам да съм към 100% суровоядни    :)   ама ще пробвам и покълнал ориз. После ще споделя   :)   тъкмо днес сложих за покълване грах...та...ще мина време докъто стигна до покълването на ориз, но...нали имам време    :)

10х!   
Активен
за всичко имам време   :-)

biofreak

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15

някъде гледах Cherie Soria да приготвя лозови сърми  :o от суров ориз, накиснат по някакъв начин, puffed или там както се наричаше

докато опитвах да пуфна кафявия ориза и в продължение на седмица му сменях периодично водата, той покълна и не беше никак приемлив

суровите лозови листа може би бяха една по-крехки от подметка...

мда, кой знае как и с какъв успех могат да се претворят типичните бг ястия в сурови
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Имаме сурови лозови листа наше производство и са много крехки, защото сме ги мариновали предварително.
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Много пъти съм се замисляла как да покълна ориз. Веднъж купих черен, неолющен. Нищо не стана. Не покълна. Друг път пробвах като го накиснах, но пак беше твърд за ядене. Всъщност някой ако е покълвал да каже точно какъв сорт, как, що, за колко време се накисва и покъ лва?
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318

Аз затова вчера го сварих ориза :) и го изядох с удоволствие
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

Вал аз знам че само този черния див ориз може да се покълва и нямам представа защо не се е получило при теб. Другите сортове не са за препоръчване в суров вид.
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Ще трябва да ангажирам Лилка с намирането на качествен черен, див ориз. Тя поне ги разбира. Този, който си купих се водеше такъв точно, но не стана. Затова сега ще трябва да поразпитам първо, а не пак да го хвърлям после.
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Ами аз съм писала по-горе. Трябва му топло, около 40 градуса.
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Вери, извинявай ама не съм опитна в това отношение - говоря за ориза. Искаш да кажеш, ч е след накисването трябва да го сложа на тъмно /аз ги слагам в шкаф/ и там трябва да поддържам 40 градуса ли? Освн това колко време трябва да стои накиснат дивия , черен ориз?
Активен

sankhq

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7
  • pundarikam navadvaram tibhir gunebhir avritam

Вери, извинявай ама не съм опитна в това отношение - говоря за ориза. Искаш да кажеш, ч е след накисването трябва да го сложа на тъмно /аз ги слагам в шкаф/ и там трябва да поддържам 40 градуса ли? Освн това колко време трябва да стои накиснат дивия , черен ориз?

След пет денонощия във вода, започва да покълва. Тъмното и топло място  в шкаф се постигат с една електрическа поставка за загряване, на която се поставя  буркана. С регулатор задавам 25/30/35/45 градуса
Активен
Прocтрaнcтвoтo в тялoтo и прocтрaнcтвoтo в цялaтa Bcеленa е еднo и cъщo, нямa рaзделение. Hикaквo време не cе изиcквa, зa дa cе oтиде oт тoвa прocтрaнcтвo дo oнoвa прocтрaнcтвo, зaщoтo вcичкo е еднo - нямa две. И зaтoвa не cъщеcтвувa търcене и приcтигaне, a caмo виждaне и cъбуждaне

biofreak

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15

Имаме сурови лозови листа наше производство и са много крехки, защото сме ги мариновали предварително.

Вери! как се мариноват? пише ли на вашия сайт?
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Няма там.
На око я правим...нещо от сорта: 1 литър вода, 1 каф. чашка сол, 1/4 чашка оцет за около 100-на листа; като са наредени едно върху друго листата, купчинката е с височина 10-15см.
Активен

Пианистката

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 63

Няма там.
На око я правим...нещо от сорта: 1 литър вода, 1 каф. чашка сол, 1/4 чашка оцет за около 100-на листа; като са наредени едно върху друго листата, купчинката е с височина 10-15см.
В буркан ли се затварят? Вакуумирате ли го по някакъв начин?
Активен
"And what, Socrates, is the food of the soul? Surely, I said, knowledge is the food of the soul."

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

В буркан да.
Не ги вакуумираме.
Активен

lilka

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171

Ориза покълва за 5 денонощия. Аз го държа на плота в кухнята, не е 40 градуса и не е тъмно и пак  си покълва. Разликата с другите семенца е, че ориза си покълва във вода. Аз покълвам неполиран български ориз, който продаваме в магазина и не е био, но е вкусен.  Мисля, че му викат кафяв, въпреки че е бежов на цвят. Малко е странно в началото на вкус, защото си остава леко хрупкав, но се ядва.  :whistling2 - emotloader:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.177 секунди с 23 запитвания.