Здравей, и добре си дошла!
Като начало (малко приятелска критика
) и аз бих те посъветвала поне да намалиш месото и животинските протеини (ако обичаш млечни продукти е най-добре да са от кози, а пъдпъдъчите яйца са за предпочитане пред кокошите). Прехвалената НВД (за която и аз чувам много възторжени отзиви от спортисти) не е добър вариант - резултатите от нея са временни (както вече си се убедила) и често - на много висока цена... Струва ли си?
Плодовете съвсем погрешно са набедени от някои "разбирачи" за "вредни", щото били "въглехидрат"
. За диета/режим бих ти препоръчала да изяждаш по един плод (ябълка, портокал, мандарина... нещо дребно)
през час, като преди да го изядеш пиеш чаша вода или билков чай. Така метаболизмът ще ти се ускори и няма след всяко обилно хранене да качваш, а и ще гориш повече дори когато не спортуваш и не си активна. С такъв режим за няколко дена ще се изненадаш доста приятно... Няма да напълнееш, повярвай ми! Самата аз по подобен начин свалих над 10 кг
(спортувам, вегетарианка съм от 10 години, от няколко месеца и веган; ям плодове в промишлени количества и по никакъв начин не са ми се отразили негативно).
Ако за месото и млечните (стига да са качествени, което в днешно време е рядкост) може да се постигне някакъв компромис, то за захарта бих те посъветвала категорично - твърдо "нйе"
. Нищо добро не може да ти донесе. Ако за известно време (1-2 седмици, или дори няколко дена) я спреш и замениш с плодове, ще видиш как после ще ти се струва гадна, прекалено сладка и изкуствена, ще се чудиш как въобще си я консумирала. Ще се отървеш и от пристъпите на вълчи глад, защото те са главно породени именно от резките скокове и спадове на кръвната захар (каквито фруктозата НЕ предизвиква!).
Разбира се, много важно е и да работиш върху психиката, но мисля, че всички тези неща, съчетани помежду си, ще ти помогнат доста и в това отношение.
Е, това е засега, мила. Желая ти успех в начинанието - всичко се оправя, да знаеш
. Много поздрави и до скоро!