Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Здравейте  (Прочетена 3009 пъти)

rossi9

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
Здравейте
« -: 11-10-2009, 17:21:06 »

:flower: за всички във форума! Казвам се Росица. Открих ви наскоро, а днес се зачетох по-сериозно, защото търсех тибетската рецепта с чесън. Имам диабет от 10 години и съм пробвала вегетарианство, и йога, и прочиствания по Малахов в началото. После  реших, че това няма да ме излекува и минах на "нормално" хранене :Confus_3:. Напоследък  обаче нещата са трагични. Не ми се яде нищо, като че ли организмът иска прочистване, а не знам как да започна. Може би е добре като начало овесени ядки с плодове и салати и зелен чай? Месо почти не ям, риба и субпродукти - ужас, млечни и яйца - не понасям вече, обичам само картофи, моркови и лук и тестени, и ябълки, лешници и шамфъстък. Как да започна?
Активен
Усмихни се, за да ти се усмихне и Животът!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Здравейте
« Отговор #1 -: 11-10-2009, 17:59:38 »

Здравей, Роси! Добре дошла! :flower:
Много мнения има по въпроса как да започнеш, но ти като гледам си доста напред. Ако съм разбрал правилно, месо, риба, яйца и млечни почти не консумираш - че това си е доста добро начало. И аз много обичах тестени, картофи и ориз...тестените ги замених с едно малко по-безвредно тестено - арабски хляб...той също е вреден, но го използвах така, че когато ми се прияде нещо каквото и да е тестено, хапвах от него. След 3 месеца го махнах и него. Използвай рецептите от http://www.zemianazaem.com/ ;) Прави си кълнове, салати, фрешове, зелени нектарчета, пийвай зехтин и растителни студено пресовани масла и така ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

rossi9

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 11-10-2009, 18:22:42 »

Благодаря, Петко! Просто самия ми организъм иска жива храна, останалото го повръщам! Ще ползвам арабските питки. Има ли рецепта във сайта или да ползвам отдругаде? :Content_22:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #3 -: 11-10-2009, 18:36:00 »

Просто самия ми организъм иска жива храна, останалото го повръщам!
Ако е така, то явно нямаш нужда от преход...мислиш ли, че можеш веднага да минеш на 70-80% суровоядство?
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #4 -: 11-10-2009, 18:51:31 »

Роси, добре дошла!  :love_026:
Виж какво е писала Джаки по темата диабет/кръвна захар:

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=54.msg1625;topicseen#msg1625

Особено тук, отг. 17:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=263.msg2968;topicseen#msg2968

Активен

zigzag

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
« Отговор #5 -: 11-10-2009, 19:11:45 »

Здравей rossi9!Ако суровоядство,прочисване и евентуално гладуване не те оправят,или не си от човешкия вид,или не правиш изброените неща.
« Последна редакция: 12-10-2009, 00:19:44 от zigzag »
Активен

rossi9

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 16-10-2009, 02:44:23 »

БЛАГОДАРЯ на всички :peperudi:. Нещо  не можех да влизам във форума :Confus_3:Естествено, че се чувствам отново във форма, дори и апетит имам - ябълки с килограми :surpris_22:.От утре си почвам пак с клизмите. Сега си давам сметка, че преди 5-6 години, когато ги правех всяка сутрин изобщо не ме безпокоеше нито синузит, нито главоболие, високо кръвно и разни усложнения на диабета, макар че и тогава ядях много извара/не обичам бобови/ :thankyou: :flowers2: :kisss:
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #7 -: 16-10-2009, 07:40:04 »

:flower: за всички във форума! Казвам се Росица. Открих ви наскоро, а днес се зачетох по-сериозно, защото търсех тибетската рецепта с чесън. Имам диабет от 10 години и съм пробвала вегетарианство, и йога, и прочиствания по Малахов в началото. После  реших, че това няма да ме излекува и минах на "нормално" хранене :Confus_3:. Напоследък  обаче нещата са трагични. Не ми се яде нищо, като че ли организмът иска прочистване, а не знам как да започна. Може би е добре като начало овесени ядки с плодове и салати и зелен чай? Месо почти не ям, риба и субпродукти - ужас, млечни и яйца - не понасям вече, обичам само картофи, моркови и лук и тестени, и ябълки, лешници и шамфъстък. Как да започна?

:kisss:А ти защо РЕШИ ,че няма да се излекуваш...Че то 99%от излекуването от каквато и да е болест си е от умението да вземеш решението!!!!Казваш си :Аз ще решавам, какво със мене ще става!!!Първо - винаги е психическата нагласа...ти препрограмираш себе си към определено поведение...А, ако си чела достатъчно внимателно , ние говорихиме и за слънчевото хранене, което ни ПОКАЗА Манек...
А най-добре е да слушаш тялото си - то най-добре знае кога от какво има нужда...Има един опасен момент при гладуванията...за него май не са писали във форума..Тава е при продължително гладуване, организма свиква на този режим и отказва да поема храна...Аз го изпитах...имах чувството ,че ям повърнато...но..отново трябва да РЕШИШ - ще ям...т.е.- ще ме бъде!!! :heart_2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #8 -: 16-10-2009, 13:09:46 »

Здравей, Роси  :peperudi:  Добре дошла  :flowers2: 
Аз не смея да давам съвети на хора, които имат някакви заболявания. Обаче тялото ти е най-добрия съветник. Следвай знаците му и ще си здрава   :Content_22:  Пожелавам ти го от сърце  :flower:
Активен
Намасте :)

rossi9

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 17-10-2009, 10:13:10 »

Благодаря Ви, дами! Mariiina, там ми е грешката, че не съм мислила със собствената си глава. Казват ти - Край, не се лекува! - и ти го вземаш за истина. Опитваш уж, но не ти достига търпението, а и подсъзнателно не вярваш - нали не стават чудеса... Е, все някога идва просветлението :Confus_3:. Иначе с диабета не съм пробвала да гладувам, рисковано е. Сега просто се връщам към живата храна, давайки си сметка, че това доста помага. Слушам тялото си, както каза DarbyMac, давам му, каквото поиска, и то ми се отплаща. Само не разбирам как точно знае от какво има нужда и иска точно определена храна/например - витамини Б - ориз, алфа-липоева киселина - картофи, магнезий - диня/? :thankyou:
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
« Отговор #10 -: 20-10-2009, 22:55:32 »

Здравей! :flowers2:
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

rossi9

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 21-10-2009, 03:57:51 »

Здравей, Mariya! :peperudi:. Много ми допадна идеята за касичката със спестени пари :Content_14: :Content_14:. Аз съм ужасно пристрастена и за година сигурно ще спестя за средна ръка кола :o. Досега съм ги спирала само за месец, и то с Табекс. Как мислиш, не е ли по-добре без него? Само не мога да и представя, как ще се въздържа, без да се изпокарам с всичко живо?
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #12 -: 21-10-2009, 07:34:02 »

:kisss:То ,там всичкото живо, не е чак толково живо!!!Малко е унесено, отнесено, леко зомбирано...ще видиш , когато почнеш да мислиш със собствената си глава и да вземаш сама решенията , след прегрешенията...Когато се хармонизираме с природата и допуснем мисълта , че тя ни е създала и най-добре знае в кой миг от какво се нуждаем , от колко атоми и молекули сме, как трябва да работят системите ни...Я си представи ,че ние вземе решение- Днес ще съм от толкова и талкова атоми, веществва...до къде това ще доведе?
    По мое скромно мнение ,човек се кара тогава ,когато иска света да отговаря на неговите представи...А,моите са леко различни от твоите ,твоите от на Петко и т.н.Тогава???какъв е смисълът да се сърдя на когото и да било ,че е на нивото  на което е?
    Виж какво казват древните:
 МИСЛИ ОТ ПАНЧАТАТРА
     /древноиндийски епос/

Вежливият за миг не ще прекъсне
тоз, който пие цяр или се бръсне,
и онзи, който с трепетна омая
в леглото на жената дири рая.
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

rossi9

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: 22-10-2009, 16:21:35 »

:kisss:То ,там всичкото живо, не е чак толково живо!!!Малко е унесено, отнесено, леко зомбирано...ще видиш , когато почнеш да мислиш със собствената си глава и да вземаш сама решенията , след прегрешенията...Когато се хармонизираме с природата и допуснем мисълта , че тя ни е създала и най-добре знае в кой миг от какво се нуждаем , от колко атоми и молекули сме, как трябва да работят системите ни...Я си представи ,че ние вземе решение- Днес ще съм от толкова и талкова атоми, веществва...до къде това ще доведе?
    По мое скромно мнение ,човек се кара тогава ,когато иска света да отговаря на неговите представи...А,моите са леко различни от твоите ,твоите от на Петко и т.н.Тогава???какъв е смисълът да се сърдя на когото и да било ,че е на нивото  на което е?
    Виж какво казват древните:
 МИСЛИ ОТ ПАНЧАТАТРА
     /древноиндийски епос/

Вежливият за миг не ще прекъсне
тоз, който пие цяр или се бръсне,
и онзи, който с трепетна омая
в леглото на жената дири рая.

Kолко си права, ако знаеш :thankyou:
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
« Отговор #14 -: 22-10-2009, 21:45:18 »

Здравей,rosii.незнам никига не съм ползвала Табекс,първия ден ,когато отказах цигарите пробвах някакви дъвки,ама ме болеше корема от тях и ги спрях.Според мен си е до внушение.Според мен ,трябва наистина да го искаш,да го направиш заради себе си и силна воля.Пробвай да заместваш цигарите с лукче или сланчогледови семки.Успех ако ги отказваш.Направи го ,когато ти решиш и най - вече заради себе си и както решиш,я касичка ,я киндер играчки,туку вий и ти си намериш някакво хоби. :kisss:
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

Страницата е създадена за 0.085 секунди с 24 запитвания.