Валя, привет, сърдечно благодаря за доверието ,което ми гласуваш , но съм длъжен да кажа, че компетентността ми по въпроса с храненето (за съжаление) не е на такова ниво, че да си позволявам да давам конкретни препоръки при ПАТОЛОГИЯ. Би било твърде самоуверено.( За ПРОФИЛАКТИКА - да, но тук при теб явно вече става въпрос за ЛЕЧЕНИЕ чрез хранене. А там се изисква здрава компетентност + практика )
Затова ще ти кажа разбира се ,какво е моето мнение , почти съм сигурен, все ще ти бъде от някаква полза.
Първо , истински похвално е решението ти да тръгнеш към нормализиране на щитовидната жлеза посредством хранене ! С хапчета тя няма да се излекува защото логиката на хаповете е да ДОВНАСЯТ нужният хормон ( при хипо функция) или да РЕДУЦИРАТ свръхпроизводството му ( при хиперфункция) Но тяхната идея не е да направят така ,че да излекуват причината ,която е довела до този дисбаланс.Това го знаеш. Защото причината един Бог знае точно къде е . ( Или най-много - един Бог и един добър диагностичен апарат
)
Сега да се задълбочим. Малахов хубаво казва ,че уравновесяването на дошите води до оздравяване, но дали това е в сила за проблеми ,НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ПРЕВЪЗБУЖДАНЕТО НА ДОШИТЕ ? Щом в превъзбуждането не е причината ,какво ще
" нормализирва" уравновесяването ? А такава патология е малко вероятно да си има "вземане-даване" само с "дошите" .
После - добре ,уравновесяваме, но дори обаче уравновесяването да има "някакъв ефект" , доколко достатъчен ще е той? Все пак - това е по-леката артилерия. Както знаем, Малахов ни изсипва толкова много оздравителни методики. Ако само "дошите" вършеха работа, нямаше да се налага уринотерапия, гладуване, прочистване и т.н.
Моето мнение: аз бих прибавил и по-тежка артилерия. ( Но след консултация с подходящ човек)
Второ - за алкалното хранене .. Мисля,че се бъркаш малко ( то си е за объркване наистина ) Алкалните продукти - за обичайно здравословно хранене. Но когато има болест -особено ,причинена от микроорганизми - напротив - търси се кисела реакция , в кисела среда те не виреят на воля
( И те предпочитат алкалната
)
Затова уринотерапията и гладуването на вода - силно подкиселяват организма - при ацидозните кризи чак дъхът ти започва да мирише на амоняк. При сериозна патология няма вече "глад" на плодове, трябва тежка артилерия.( Една позната беше пред операция на язва - спешен случай ! От следващия ден почва 20 дни само на вода, след което дори и след дълго взиране докторът не видял повече язва
Няма я и до днес,минали са 15 години от тогава. )
Но как точно да използваш храненето или "дошите" , Валя ,за твоя конкретен случай, аз не мога да кажа ,съмнявам се и други да могат, много е тънък момента с хормоналните нарушения, могат и от само себе си да минат, кой знае.( Мер дето разказа ,че неин познат си оправил високото кръвно само чрез хранене, не знам дали същото ще е достатъчно за щитовидната. )
Това което мога да ти спомена ( у нас не съм засичал такива хора за съжаление) е специалист по Аюрведа в Киев. Имам му тел. може да направиш един разговор.Този не го познавам.
Познавам лично друг спец доктор от Евпатория ,бях писал за него из форума , който лекува най-вече чрез растителна диета. Той е суровоядец, уникален човек, приема само по един пациент на ден - за да му обърне необходимото внимание.
Най-важното : Добре е да си направиш изследване , тъй наречената
" компютърна диагностика" Там е много вероятно да се види откъде идва нарушението и какво може да свърши работа в тази насока. Диагностичният уред дава и препоръки- кои методики са походящи за всеки отделен случай.
А и директно прави корекции в причината за патологията на енергийно ниво. Ако ме питаш къде, отговорът е - не в Бг. Тука има Сенситив, Метатрон,Оберон ,разни самоделки по Фол ( но не на "Имедис") - но не са достатъчно достоверни. Най-точните апарати - за "спектрален-вълнови анализ" ги няма тука , поне не съм чул да ги има. Този доктор от Евпатория ползва такъв. ( Нарочно не споменавам името на апарата засега) Абе , ако си мераклия ,ще ти пратя на диск запис на срещата-разговор с него , може да се очароваш от него и да решиш да се поразходиш
Крим е едно приказно местенце. Аз как ги открих сам няколко такива "лауреати"