Здравейте!
На 20 години съм и от 4-5 съм запален по здравословния начин на живот, като съм експериментирал с различни храни, добавки и физически упражнения.
Дойде реда обаче и на гладуването.
Четох много за гладуването, общо взето май 2 еднакви мнения няма. Едни карат само на вода, други само на сурови храни, трети - сокове и т.н. Затова ще ви попитам какво мислите за изградена от мен програма за гладуване, кое трябва да се приема и кое - не, за да може прочистването и подсилването на организма да бъде най-ефективно
Първоначално мислих да си поръчам Madal Bal (комбинацията от кленов и палмов сироп), понеже е нещо широко употребявано и с доказан ефект. Но не мисля, че лимон + червен пипер ще свършат достатъчно силна детокс работа. Имам чувството, че предназначението е да се отслабне, а не толкова да се прочистиш.
Месо и сирена ям сигурно 1-2 пъти в месеца, млека - изобщо, нито пържено, мазно и сладко. Редовно пия престояла в пирамида изворна вода, като редувам една нормална туба с една с добавени 10г хималайска сол. Приемам си комплекс витамини/минерали, също както и няколко хомеопатични медикаменти.
Искам да ви попитам дали ви се струва добра идея да се направи няколкодневно гладуване със Зеолит и големи количества вода, както я приемам досега?
Ако това е твърде екстремно като за първи път, добра идея ли е да направя 10/20-дневно постене с плодови и зеленчукови сокове, добавяйки спирулина и хлорела, и отделно консумирайки билки за пречистване на кръвта и лимфата? Ако избера именно соково гладуване, витамини и минерали под формата на таблетки изобщо приемат ли се?
Не съм болен от нещо конкретно, но при неразделно хранене ми се подува корема, лесно ми се възпаляват дробовете, когато около мен има много цигарен дим и носа ми се запушва, когато въздухът е много сух. Напоследък пукам често, не знам на какво се дължи, но го игнорирам, тъй като нивото на микроелементи в кръвта ми е перфектно, а и не изпитвам болка или дискомфорт.
Та от тази гледна точка кой подход би бил най-добър за мен? Дали трябва първо да гладувам 1 или 3 дни, дали трябва да копирам някоя система, или да експериментирам, докато не намеря светия граал? Всякакви предложения са повече от добре дошли и ви благодаря предварително