Здравейте
Току-що сътворих една лещичка и смятах да споделя с вас рецептата и тогава видях, че вече има тема. Затова ще я напиша тук.
Възхитена съм от този божествен вкус.
Покълналата леща е страшно вкусна и хрупкава. Напомня ми на млечен грах.
И такаааа, ето продуктите за една порция:
Шепа покълнала леща
Две сушени доматчета (от онези, които са в зехтин и подправки)
Малко суров нарязан лук
Един настърган морков
Зехтин
Чубрица
Морска сол
Топла вода
Пасирах за много кратко - 3-4 секунди всички продукти без лещата. Получи се нещо като сос, но не хомогенен, а с малки парченца от лука, доматите и моркова.
Смесих с лещата и воала!
То било многократно по-вкусно от сготвената леща, а да не говорим колко по-бързо се приготвя.
Пак ще поясня, че не съм суровоядец, но много харесвам повечето сурови рецепти. И всъщност все по-често си приготвям от тях. Всичките са леко модифицирани, но изцяло инспирирани от вашия споделен опит