Е, аз пък да си призная, че откакто открих този хляб, се разделих с един проблем, който имах откакто се помня и който вече бях приела като особеност, а не като проблем. Имах корем. Корем, който нито с диети, нито с нищо не успявах да се справя, освен когато съм на ябълки и чай, но включех ли още нещо в менюто си, просто си изхвръкваше и толкова. Затова и добих навик да се храня основно вечер, за да нямам дискомфорт и подут корем през деня, докато съм на работа.
Изглежда е било дефицит на някаква микрофлора или пък непоносимост към обикновените хлебни дрожди.
Та, отидох преди време на диетолог, който се оказа лакто вегетарианец :-) и пропагандира суровоядство, той ми спомена за "Слънце и луна" и за кваса и ми каза, че широко-разпростанената мая за хляб - термофилните дрожди, са били отглеждани от германците още преди втората световна война като биологично оръжие, затова е добре да се избягват.