Хоммус е много полезен.Когато имам муза си правя.Колкото до салатата може би не ме разбрахте.Тази салата е просто идея и не се хапва всеки ден.Другото в тази салата се прави по вкус както искате .Един не иска лук,друг магданоз или чесън.Направете си я както ви харесва,за мен,направих си я с това което имах в наличност.
аз ползвам готовите, в консерва, мъжът ми ги купува от арабските магазини или директно от Ливан.
относно салатката ти - добра си е!
само ми се струва, че магданозът й беше малко!
много добре стават салатите, ако преди всички зеленчуци в купата, в която ще бъдат, се счука чесън, става супер всичко със счукания чесън и разбира се - обилно полято със зехтин, по възможност домашен!
п.с. когато се приготви хоммусът и се сложи в чинията отгоре се залива със зехтин без да се бърка, трябва да образува локвички зехтинът, слага се и нарязан магданоз, може и на дребно нарязани домати.
това ядене присъства задължително на всяка арабска трапеза.
а сутрин за закуска си правят това, плюс разкошни пържени картофи, плюс фуул / това е бакла, пак от консерва, пак с чесън и отгоре със зехтин /, супер вкусни варени яйца... мммм.... много е вкусно яденето в Ливан... не знам на какво се дължи, но е в пъти по- вкусно отколкото е тук... и плодовете и зеленчуците им са много вкусни!
а нашите пък са в пъти по- вкусни от западните такива!
извод - колкото по- назапад се отива, толкова по- зле!
и хич не се шегувам!