drdos, искам да те попитам - ти как потърси помощ от Господ, че не я получи?
Защото ние, православните християни, при такива тежки обстоятелства търсим помощ от нашия Създател, като първо отиваме на искрена, сърдечна изповед и ако свещеникът ни разреши, се причастяваме.
Прави ми впечатление, че ти търсиш помощ и от Бога, и от Неговия враг / извинявай, ако греша! / - тези, на които си се обаждал по телефона, с чия помощ ти казват толкова точно симптомите ти? Не се учудвай тогава от последствията.
Ще ти цитирам думите на един от най-големите съвременни руски богослови - А. Осипов - "Основната причина за нашите скърби - това е гордостта, самомнението...Нито една твар не може да се докосне до нас, в това число и бесовете, без Божие допущане, а това допущане зависи от нашето духовно устройство. Ако човек само започне да живее по християнски, ако той се види какво представлява, ако се смири, веднага ще започнат да се разсейват облаците от скърби и зло, които в такова изобилие се спускат над него..."
Аз съм сигурна, че ако ти преосмислиш живота си и решиш да живееш вече не за себе си, но за другите - било то хора, било то животни - защото и те очакват от нас милост и състрадание, и направиш това, което ти написах по-горе - нещата ще се променят при теб коренно! Но всичко е в твоите ръце. Когато хората не могат да помогнат, Господ помага, само после не бива да го забравяме! Всичко това ти говоря от опит.