Моята гледна точка вероятно не съвпада с повечето потребители в този форум, но ще я споделя... Насилственото приучаване да се яде месо е толкова вредно, колкото и насилственото отнемане на правото на избор, тоест на правото детето да избере само дали да яде или да не яде месо. Нямам право да промивам мозъка на детето си с моите системи от убеждения. В крайна сметка личният пример е най-важен. Но не и заповед!
Накратко казано: не ограничавам сина си, но и не му налагам нищо. И честно казано, той не ламти да яде месо.
Според мен, далеч по-важно е да създам здравословни хранителни навици на детето си: да съчетава правилно храните, да свиква с фрешовете сутрин, да приема салатите за неделима част от храната. Разбира се, не мога да го изолирам от света, затова понякога се налага тактическо отстъпление в името на по-голямата цел.
Бил съм свидетел на вегански терор над деца, и повярвайте ми, той не е с нищо "по-хумамен" от матрицата на месоядците. Дете, което яде много тесто, шоколад и полуфабрикати, но не яде месо по "морални" причини, си е чиста здравословна перверзия и никога не води до добро здраве.
В крайна сметка децата са отделни личности, а не наши придатъци и подобия. Целта е да ги учим и да им помагаме, но не и да ги задушаваме с убежденията си. Като станат осъзнати хора, те сами ще си изберат принципите на живот.