:kisss:Ай, да му се не види..., пак нещо не разбирам!!!Как така, ще обичам животните, пък няма да обичам най-еволюиралото от тях...И до кога ще квалифицираме себеподобните си на лоши и добри, а не както си му е редно - и лошото и доброто са ни двата крака на които стоим ЗДРАВО на Земята!!!У всеки един без изключение!!!Дори и у Светците, само дето те много добре си контролират и двете сили!!!, за разлика от нас- мътничките...
Слагането на всичко под общ знаменател в повечето случай бърка нещата.
Да си човек не означава за "сееш" добро наляво и надясно. В такъв случай се задейства Закона за Непоисканото Добро и се стоварва върху главата на посялия го.
В общия случай това е неосъзнато действие (даване на добро) и даващия си носи последсвията.
Много пъти съм чувал следното: Правя добро наляво и надясно пък не се чувствам добре, трудно ми е и ме заливат с помия (или каквото си изберете). Ето това е в следствие от гореспоменатия Закон.
На мен ми трябваха много години бъхтене за да разбера че това че даваш не предполага автоматично, че си направил добро. В повечето случаи е точно обратното. Защото ако дадеш самун хляб на сит човек, той ще те погледне с ... безразличие в най-добрия случай и ако вземе хляба от учтивост ще го захвърли зад ъгъла.
Но ако дадеш къшей на гладен, протягащ ръце човек (наистина гладен, изпаднал в нужда) ще прочетеш в очите му благодарност.
Не случайно споменавам очите - те са отражение на душата. И ако си направите труда да загледате хората в очите, ще констатирате, че в много малка част от тях има дълбочина.
В общият случай там ще намерите всичко друго но не и добродетелност.
Така че ходенето на два крака все още не предполага наличие на човещина и добродетелност - т.е. това не те прави автоматично човек !!!
Да, в човешка форма си, но запълнил ли си я с Човещина ?? С Човешки Добродетели ??
Защото тези добродетели те правят Човешко същество !!!