За пръв път пиша нещо във форум (всъщност за пръв път съм участник, а не само наблюдател в интернет), и се извинявам предварително, ако пиша не където трябва - моля поправете ме
На кратко за мен - омъжена, на 30 години, без деца
Живея в Лондон и тъгувам за България, четирите сезона и природата с всичките и плодове.
От години се интересувам от здравословен начин на живот в хармония с природата, но за сега не съм постигнала много. Много ми се иска да общувам с хора, които имат подобни на моите цели или вече са ги постигнали и мога да почерпя опит от тях. Понеже попадам често на този forum, когато търся нещо за здравословния начин на живот в google, реших че би било логично да намеря най- много такива хора тук.
Надявам се някой да може да ми помогне със съвет или мнение в преминаването ми към суровоядството. Аз съм много слаба и малко се безпокоя да не си навредя, когато премина на сурова храна. От 15 годишна съм все около 47кг (висока съм 160см). Миналото лято спрях да пуша и едвам качих 3кг (за пръв път в живота ми станах 50кг). Теглото ми беше стабилно до декември, когато спрях да ям месо и намалих доста хляба - сега съм 45кг и се чувствам слаба и немощна. Никога не съм харесвала целия процес на храненето - пазарене, замразяване, размразяване, приготвяне, готвене, сервиране и най - накрая самото хранене. Харесвам простите неща и сега два въплоса, за този, който е дочел до тук и може да помогне
1. Може ли човек да се храни здравословно само със сезонни и сушени плодове, зеленчуци, ядки, зърна и цветя и подправки, отгледани там където живее човекът (искам да изключа от диетата си животинските продукти и кълновете)?
2. Нужно ли е цялото това мелене, стържене и пресоване, описано в рецептите за суровоядци? Например сега правя зелена салата на съпруга ми, овкусена със сол, оцет и олио - както той си я обича; аз ям половин обелена краставица, няколко листа маруля и 5-6 репички - така ми е по-приятно.
Ще се радвам много, ако някой се реши да даде съвет или мнение.
Благодаря.