ДА , Искрена , за спешните състояния Официальная Медицина върши отлична работа и там безрезервно може да им се вярва. ( Стига да не се попадне на някой д-р Леворъков..,както стана с майка ми - при обикновена операция на счупена китка, без малко да остане без ръка )
И това си има своята неумолима логика - като те спасят от инфаркт, тежка травма, натравяне, ако ти присадят орган, ако си смениш пола и т.н. , се очаква от теб после дълго време да потребяваш препаратчета , които не би могъл да купуваш ако те изтърват
Има редица тежки сътояния, при които също е задължително вземането на лекарства! Чак после, ако се постигне някакво подобрение, може да се мисли за постепенното им спиране, но само ако е пусната в действие друга ,"алтернативна" методика, която да поеме нещата . Иначе "от само себе си" е почти невъзможно да се постигне ремисия при тежко заболяване.
Лошото е , че наистина трябва човек да е нащрек и да прецени ( той или някой честен медик) дали наистина става въпрос за "спешно състояние" , или такова ти бива измислено , за да те вкарат в операционната и да точат от касата. (Така е ,откакто болниците станаха търговски дружества
че май и от по-преди.. аз лично три пъти щях да съм опериран досега , ако бях се вързал
) Най-често се злоупотребява със сърдечните операции - плашат пациента с инфаркт и профилактично му правят байпас или му слагат стенд. И това изобщо не е само у нас , а навсякъде, защото системата е една и съща. ( Зад океана е още по-зле , макар много хора да вярват, че нашите са дяволи а техните - светци
)