Аз като човек работил "в кухнята" на нещата да ви кажа, че съм се отказала много отдавна от телевизията (по професия съм журналист, с профил радио, но съм работила и в телевизия, и в печатни медии). Без телевизор като уред сме от повече от три години, а реално спряхме да гледаме доста преди това.
Новините никога не съм ги взимала за чиста монета. Боже опази, такива глупости се пишат и говорят, че нямам думи просто!
Евентуално, ако нещо ме интересува си правя "кръстосан разпит" допитвайки се до няколко различни медии и няколко чуждестранни медии (ако въобще са го отразили) и пак мога да получа доста незначителна част от информацията. Бих казала, че в тая държава има огромна масова дезинформация и при това съвсем умишлено... Не ми се работи в такава помия. Харесвам си професията, но това дето се бълва непрекъснато по медиите за мен НЕ Е журналистика. Всичко е PR, маркетинг и реклама... Малко са предаванията и изданията, които нямат тази цел и обичайно бързо "залязват", защото бързо стават неудобни.
Сериозно обмислям да спра детето си от градина, като една от причините да го направя е, че телевизора в градината работи почти непрекъснато. И поне да им пускаха детски филмчета (макар и със съмнителна стойност). А те пускат БТВ или Нова теревизия и си бучи там по цял ден. После детето ми ме осведомява за времето, преразказва ми новините и сериалите.
Меко казано съм разочарована... Повдигала съм темата пред директорката и учителките, всички ме гледат като извънземно, което им говори на суахили.
От време на време гледаме по някой филм или сериал на компютъра и това се случва все по-рядко и все по-рядко имам желание за такива забавления.