Искре, Искре,
Вземаш ме за всезнайко. Не съм такъв.
Единият сорт лимец давал по 1 зърно, другия - по 2, третия - по 4 зърна... Разликата е огромна.
Независимо, че е лимец, добивите всяка година ще са различни.
Ще има грешки в целия производствен цикъл - подготовка на нивите, засяване, скриване на засятото от птици, засяване на подпомагащи борбата с вредители култури, жънене, вършеене, сушене, съхранение, мелене(покълване) и чаааак тогава идва изхранването на споменатите хора...
Аз бих започнал с най-малкото мислимо количество (площ) - напр. 5-600 м2... Така и влиянието на грешките ще е по-малко, докато хората се научат.
Никак не е срамно човек да се учи; и никога не е късно.
Прекрасното тук е, че изобщо водим обсъждане по
такива въпроси, че имаме мечти, желание и (дано) достатъчна решимост и последователност да променим нашия и на близките ни живот!
Значи, бих искал да си купя 10, дори 15 дка обработваема земя. Да има място за къща със стопански двор и за по 2 дървета от всеки от прекрасните сортове и породи череши, кайсии, зарзали, ябълки, праскови, круши, сливи, афъзки, търносливки, дюли, мушмули, орехи, бадеми, дини, пъпеши, тикви... Защо по 2? Защото много е вероятно на едното дърво да се случи нещо и също - при пръскане само 2-3 пъти със "син камък" на сезон, ще има доста червиви, т.е. чисти, но нетрайни плодове. Като пораснат дърветата (5-8 години) ще има излишък от плодове, но той лесно ще се продава.
Лимецът може да се сади, надявам се, в овощната градина, но може и да съм в грешка.
Поради огромните му хранителни качества, потреблението на зрънца от хора, животни и птици ще е пъти по-малко...
Ех, че се размечтахххх...