преди две години се случи така, че нещо почнах внезапно да повишавам кръвно, съпроводено с чувство на тревожност... примерно 160/80 и след 30 мин пак си ми ставаше 110/60 или нещо такова, да кажем, възниско.
отидох на кардиолог и тя, без да ми направи ЕКГ, само едно бързо преслушване и бам - изписва ми бетаблокер и вика да съм го купела от аптеката долу
викам - толкоз ли е зле положението, че чак бетаблокер, а тя - а, не, нищо ти няма, при нас идват хора с наистина високо кръвно, над 200, но ти, вика, имаш тахикардия... хахаха... викам й - естествено, че ще имам, нали се притеснявам какво ще ми кажете...
и така, тръгнах си аз, но с усещане за тотална неудовлетвореност, че не й казах веднага, че това, което прави е направо подсъдимо - да ме обрече да пия тия гадни бетаблокери за цял живот, ако ги почна, без при това даже да ми направи едно тъпо ЕКГ.
аз имам и диплома на магистър - фармацевт, макар че отдавна не работя това и не се отъждествявам с тази професия поне от 10 години, така че това ми е коз като нещо се заинатят учЕните глАви и те правят на прост, а себе си на малки богове... така че, нещата с бетаблокерите са ми бая ясни колко са розови.
няколко дни след това имах пулс при покой 49 и ако бях взела предписания медикамент, можеше и да не съм сред живите, защото можех да направя сърдечен блок...
бедните нещастници, дето се доверяват и предоверяват даже на лекари от всякакъв сорт и порода....
та, отидох после специално да й натрия носа и да я питам как може така да ми изписва бетаблокери без ЕКГ даже.. а тя - ми, имаше ускорен пулс.
айде, вика, сега да ти направя ЕКГ и ще видиш, че ще ти е ускорен пулса и даже почна да настоява да ми направела ЕКГ след упрека ми, че не е направила в началото.
виждаше се , че се притесни, особено като разбра, че не съм толкоз баш проста
дадох й да разбере, че някой може доста да пострада от такова отношение.
но дори да ми беше направила ЕКГ и да не се беше отнесла така - пак, какво щеше да помогне това, ако бях почнала бетаблокерите?
абсолютно нищо, защото след няколко дни, така или иначе пулсът ми щеше да си е нисък, а с тия гадости можеше и да се блокира сърцето ми....
е, сега, две години след тия инцидентни и странни покачвания за малко на кръвното ми, съм си добре, с възниско кръвно пак и без гнусните бетаблокери, които те правят дойна болна кравичка за цял живот....