Много интересен въпрос задавате, но решаването му не е толкова трудно, когато се касае само за няколко дни, а не дълъг срок - примерно 15 дни или цял месец.Можете да си направите хлебчета от пълнозърнесто брашно - смесете няколко вида брашна или само пълнозърнесто, малко нарязан лук, зехтин, подправки според желанието, хималайска сол на вкус и вода, докато направите тесто.Късайте с влажни ръце от него и правете кюфтета.В намазана с мазнина тава, предварително загрята във фурната сложете кюфтетата и ги изпечете на фурна.Тези кюфтета, когато изстинат се съхраняват в найлонова торбичка, а преди употреба леко се затоплят.Аз ползвам за пикник кълнове, вземам си в торбички елда, нахут или други бобови и житни и на място си правя кълнове.Но ако ползвате и топлинно обработена храна можете да си купите корите Лаваш.Те са без консерванти и стават за завиване на зеленчуци.Получават се вкусни пълнени тортили.Тези кори са много тънки, изпечени от двете страни.В тях могат да се поставят зеленчуци, кълнове, малко ядки и става вкусна вечеря или закуска.Те се произвеждат в гр.Генерал Тошево по арменска рецепта.Можете да си закупите фини овесени ядки, ако ползвате.Те стават вкусни с добавка на ядки, зеленчуци или мед.Добавя се и малко зехтин и вода, за да омекнат ядките.Как да подготвим зеленчуците - просто си вземете зеленчуци като моркови, цвекло, краставица, а може и домат.Ако си вземете и ренде лесно ще приготвите вкусна салата.А обикновено на местата за пикник има много диви растения, които стават за салати - живовляк, слез, синя жлъчка, дива лобода, тученица, пача трева и др.