Да, Венци , прегледах го , защото ми беше интересно кой е точно чудакът, който ги ръси такива небивалици
. Не се учудих обаче , защото това е човек със съвсем други занимания и компетентности, който е решил обаче, (по някакви причини ) да се изкаже и по теми , по които почти изобщо не е запознат. Нито с физиология на храненето, нито с гладуването, нито с рака дори ( цъкнах му и тази лекция набързо)
Няколко минути ми бяха достатъчни за да го преценя.
Интересно ми е обаче как е успял да спечели доверието ти тъкмо този "случаен" в тази материя човек, при условие че в нета вече е пълно с лекции на истински колоси на натуропатията и наистина здравословното хранене.. Само кажи и ще те затрупам с лекции на Галина Шаталова, Неумивакин, Юрий Фролов, Семенова, Марва Оганян, Олга Бутакова, Борис Увайдов, Марина Степанова, Анатолий Алексеев , Огулов .. и мн. други.
Освен натуропати, всички те са и медици, и/или биолози , цял живот се занимават и практикуват само това
Естествено , за всяко нещо има "за" и "против" , но това обърква само незапознатите
Навлезеш ли достатъчно навътре , веднага преценяваш кой колко е в час
И освен това - до колко са от значение тези "за" и "против"..?
например -сред натуропатите наистина има доста противоположни мнения по почистването на дебелото черво - с клизми ли да бъде ( отделно пък - какво да се слага в клизмите.. ! ) , с хидроколоно ли , или пък - с билки , с гладуване или с друго.. Може да спорят по въпроса КАК , но няма нито един!! , който да твърди , че прочистване не е нужно!!
Ако има медик, който е "против" , то той не е натуропат , а е от тези , които "лекуват" с хапчета. (А доколко хапчетата лекуват, можем да питаме всеки нещастен пенсионер ,излизащ от аптеката с по една торба лекарства..
)
Конкретно за храненето един път на ден , при това - вечер..
това е безумие, което противоречи на всякакви биологични и биоритмологични ПРИРОДНИ закони , да не говорим за Аюрведа, която отдавна установи, че различните типове хора трябва да се хранят и доста различно, вкл. и по брой пъти.
ДА не говорим, че хората с бърз метаболизъм( вата) докато дойде време да си хапнат вечерта, ще са насъбрали такъв апетит, че неминуемо ще преядат и не след дълго, ако продължат така, ги чака един хубав рефлукс-езофагит, + вероятно и гастрит ( а после и колит ..
)
Че и Сидоров е далече , няма да могат да го набият..