... Предпочитам да се осланям на собствената си интуиция и наблюдения върху тялото ми.
... след като пробвах да пия толкова вода и то без да ми се пие и след като без преди това да ми е имало нещо почнах да вдигам кръвно от време на време.. еми... просто спрях с пиенето и с препоръките...
...
пс - за да съм обективна, обаче, трябва да кажа, че все пак това може да е случайно стечение на обстоятелствата и главната причина за тия състояния да е била в духовната област.
[/quote]
Аз също не обичам да пия вода.. не съм се научила ... а и родителите ми не са ме натиснали в тази посока.
Пиенето на вода е задължително!
Всичко останало е плод на изкривено съзнание.
Колкото по-рано ви светне, толкова по-добре.
Колеги и приятели, знам, че ако можехме да общуваме на живо, щеше да ни е по-лесно - да разбираме по-точно кой какво иска да каже, в какво вярва. А във форум - като във форум.
Коя фраза чува най-често новороденият човек? Освен гальовните думи, великите пожелания и пр.? Най-еднакво повтарящият се израз в съзнанието на всяко (поне българско) бебе е "
пак си се напишкал(а), наакал(а)"... И то, с нарастващо неодобрителна интонация. За да приучим детето да казва, че му се пишка, ненарочно изразяваме неодобрение към напишкването - от дадена възраст нататък, нали? По-късно следва приучване към ненапишкване нощем - тогава вече има открит присмех при неуспех. Дори изразът "...не пий сега вода, че ще се напишкаш нощес..." е често използван, да? По-нататък, в детската градина много често на децата не им дават вода, за да не се напишкват... В първи, втори и пр. клас децата не могат да отидат до тоалетна когато им се иска, а само в междучасието... Тази част от възпитанието ни + вероятно много други, водят до там, че при навлизане в пубертетска възраст повечето или всички български деца имат НАПЪЛНО ГРЕШНО ИЗГРАДЕН стереотип относно колко, каква и кога се пие вода. Затова споменатите по-горе лекари са лекували и излекували толкова много болестни състояния само ...с вода и малко сол. И понеже става дума за
статистически достоверни данни, получени в доста различни държави, приемам, че съвпадането на скромният ми личен опит с техните резултати не е случайно съвпадение.
Първо е добре да си възвърнем
истинските инстинкти, а след това да се осланяме на тях.
Някой ще каже ли коя е най-голямата разлика - от разглежданата гледна точка - между новородено дете и 80-годишен човек?
А защо (точно) кожата на възрастните се сбръчква?
Какво точно правят кремовете за лице и специалистите в козметичните салони? Добавят течност, под най-различна форма, в кожата... Защо добавят? За да я изпънат, за да стане по-гладка, т.е. - по-млада, т.е. по-приятна за гледане...
А според мен тя е сбръчкана и е спряла да си бъде изпъната, главно по 2 причини:
1. Непиене на достатъчно вода;
2. Невъзможност на изпитата вода да проникне и се задържи там, (тук да не се разбира съвсем буквално) защото клетчните обвивки, пространството между клетките, вътре в клетките... изобщо навсякъде, има много боклуци, повечето стават и отровни, та те пречат на водата, която евентуално сме почнали да пием в повече, да проникне, където желаем.
3. Всички други причини (изгаряне на слънце, наследственост, външно замърсяване от работна среда и пр.) имат далеч по-слабо действие...
Намирайки се в обичайното ни сгрешено състояние, имаме физиологична жажда преди да сме усетили жажда...
Но, разбира се, това тук е само форум. Ние само и просто обменяме мнения, не се кандидатираме за т. нар. Народно събрание..., не налагаме нищо на никого, не лекуваме комплекси за мало/свъхценност... и сме свободни да/не пием каквото и колкото решим (или си мислим, че решаваме).