Хааа, направо е изумително приятно как трудностите на форумното общуване могат да доведат, а в този случай водят, до издигане на мисленето, разбирането, че и действията!...
Благодаря на Робърт и всички ви за обсъждането!...
Когато примерно правим упражнения - медитация, лицеви опори или каквото и да е, много е полезно да си представяме как мускулните влакна на ръцете и раменете ми се подготвят, напълват се с гликоген, напрагят се, идва кислород, те стават по-силни, радостни от усилията, повтарям още, и още ...и още... Спирам напрежението и мислено (или гласно) благодаря на мускулите, че са били толкова силни, издръжливи, че са нараснали с мъъъничко....
Те това е положително ("позитивно") мислене -
по време на действията за моето усъвършенстване!.
Положително мислене осъществявам и когато
изляза на площада с плакат, искащ да не се назначава Пеевски за директор на ДАНС примерно. Тогава положителността се състои в желанието ми службата да бъде управлявана от по-способен, по-...някакъв друг човек, който ще прави неща - добри за мен.
Не бива да забравяме, че умността изобщо не е пряко свързана с добронамереността, духовността, всеобщата любов и пр. Съществуват свръх умни хора, чиито усилия искрено са насочени да увеличават своята и на своята група/прослойка/клан/класа/господар...
степен на сигурност, като префинено, изтънчено, неотклонно, последователно заблуждават, лъжат, измамват и пр. всички, които не се замислят. От началото на миналия век (а според някои - от шумерската цивилизация) насам, тези хора разполагат с огромни, почти неограничени ресурси от всякакъв вид. Това им позволява да извършват отрицателните им (за мен, за нас) дела по начини, които трудно можем да отграничим, ако не положим специални усилия.
Моите скромни наблюдения сочат, че едно от нещата, които тези хора силно желаят да скрият, е каква точно е частта на ограбване на ресурсите - произведени от хора, или природни.
И нашето положително мислене е прекрасно, ако е последвано от действие. Никой не може да устои на действията на големи маси хора. Но, масите са лениви, бавни, мързеливи, не желаят да мислят, поддават се на заблуди, сравнително лесно се лъжат, мислят положително в смисъл "..да ни дадат, да ни оправят..." и пр. И, те ни оправят, нали?
Не е вярно, че няма връзка между физическото, духовно и пр. здраве на отделния човек и тези непрекъсващи, всекичасни заблуди, лъжи и манипулации, обливащи съзнанията ни.
Ние тук обаче, сме добронамерени по подразбиране, по определение, нали?