Здравейте,
Вие явно от кратко време сте минали на суров режим.Ако този режим продължи с години без да използвате кълнове няма как да е пълноценен.Използвайте поници и кълнове от слънчоглед, овес, ръж, бурчак, просо,нахут, люцерна, киноа, елда и каквото още намерите - кълнове от синап, от ряпа, от репко.Всичко това набавя витамини, ензими и ферменти при 100 % суров режим и то за дълъг период от време.
А горчица можете да си правите сам от смлян бял синап с добавки според вкуса и желанието.Може само синап да се използва, да се добавят зехтин , ябълков оцет, щипка хималайска сол и някакво сурово брашно - от нахут, от шипки, от ябълки, от соя и всичко това да се разбие с миксера като майонеза.Добавя се и малко вода, в която се разбиват най - напред брашното и синапа.А след това се добавят добавките, може и малко мед или друг подсладител, който омекотява вкуса.
Изберете си своя начин, пробвайте и ще видите коя горчица ще ви хареса.Аз я правя с кашу или с бадеми.А майонези правя с брашно от соя, брашно от нахут.
Поздрави !