Тихий, ти нали уж не си падаше по "авторитетни" източници, приятелю, по изследвания.. ?
Обаче аз абсолютно те подкрепям да си "против", след като става въпрос за такива гротескни "изследвания", които аз лично не бих публикувал дори във вестник "Уикенд", ако бях негов собственик.
Верно , че жълт вестник, но след като "изследването" е дори оранжево..
Върху продължителността на живота не оказват влияние само един вид гени. Той може да се съкрати допълнително заради проявяване на най- различни по тежест болести , които ги е имало в рода ни . И които обаче "пробиват" при нас с различна вероятност ! ( при равни други условия! )
И това е ясно като 2+2 за Медицината от много отдавна! ПРи някои патологии тази вероятност може да е 10 %, но при други ( напр. генетичните болести ) може да достигне и до 100%. Затова просто не може да има усреднен процент. Моите уважения към учените, но тук специално не са подходили много "учено"
А и ей така, като съм преглеждал немалко! истории за дълголетници, не се сещам някой да е доживал до 103 , ако родителите му са доживели примерно до 61
Почти винаги столетникът споделя и за други дълголетници в рода. И почти винаги се оказва , че не е правил нито клизми, нито "дълбоко дишане", нито се е потил в залата
Така че тези 10 % който иска да ги вярва
Не знам за вас, но за мен винаги е било свръхзабавление да чета как някой екип от учени направил сензационно откритие в някаква посока, а друг екип от учени доказал, че посоката е точно обратната ..
Като се случва и двете да са публикувани в едно и също
научно списание!!
( има такъв случай, мога да дам линк)