Детектора на лъжата прихваща импулси от човека на когото задават въпрос.Научно доказано е че емоциите имат своя химичен код.Т.е. при отделяне на не знам си кво от мозъка се проявява емоция която предизвиква определени в нас чувства.
Споделих го от гледна точка на ''Наблюдателя''.В смисъл ...квантовата физика казва че когато ние гледаме една планина например в този момент приели сме това за реалност.Но в момента в който не я наблюдаваме то тя не съществува-теорията е от филма Матрицата най-широко разпространената информация.Вече и физиците го доказват с безброй експерименти..
Теория от Когиталността е най-добрият обширен вариант за разбирането на което..
А сами от собствен опит знаем,че когато сме изгубили някаква ценна за нас вещ се разкайваме,гневим та и по-лошо...
но не мине се време..просто забравяме...когато има ''наблюдател'' има възможности за болка,но и за радост.Когато не се съсредоточаваме в нещо..то на практика не съществува..
Относно растенията..не се изразих правилно..
Детектора на лъжата приема импулси от реакция в мозъка ни при зададен въпрос и създаденото(привикано) чувство.Така в 98 % от случаите може да се разбере един човек дали лъже или не..И в двата случая има предавани по детектора импулси.Във втория импулсите са равномерни-балансирани..Когато има лъжа импулсите не са такива..В експеримента слагат детектор на лъжа свързват с електродите към самото растение и човек отправя мисъл към растението..Детектора на лъжата реагира различно при различните мисли..при отправени лоши мисли-ще те разкъсам..ще те оплевя
ще те изгуря...то импулсите са толкова резки че се отразяват и детектора на лъжата ги проследява...и обратното..когато отрпавят светли топли мисли към растението то и импулсите от детектора са праволинейни..Т.е. растенията чувстват...не просто чувстват..те са съзнания на друго еволюционно ниво..
Детектор на лъжата го разбираш прекалено директно..Това е устройство което измерва импулси..прието да се казва че човек лъже когато му бъде зададен въпрос и той отговори някак си и устройството ''полудее''..А когато предаваните импулси при друг въпрос не отбележат някакво разминаване е прието да е истина..Когато човек говори той съзнателно или не създава емоции..Теези емоции най основно са положителни и отрицателни..при положителни емоции няма физиологични промени както при отрицателните-например изпитваш страх-сърдечен ритъм се ускорява,артериите се свиват,белият дроб е в паник атака и т.н. .При положителни емоции настъпва неминуемо балансиране на физиологичният биологичен ритъм на организма.
Като при електрокардиограмата-ако имаш аритмия то аритмията се отразява на писеца отбелязващ импулсите..Същото е и с детектора..
Ние бате Бино все пак не спорим а аз се радвам че мога в диалог да споделям и приемам всякакви твърдения защото това най-малкото обогатява знанията ми ,а и мисля по този начин много други хора търсейки в безграничния интернет ще попаднат и тук и ще си грабнат тяхната порция необходимо с което да си помогнат както намерят за добре..Нали нуждата е това което ни прави търсачи?А може би липсата от липсата на не проявена любов..И аз вярвам че това е така,вярвам че храната е фактор за добро здраве но не е норма за такова..Преди всичко щастието е в това да преоткриваме себе си чрез света и чрез самите нас като част от него.Глупаво е да мислим че сме отделни същности.Аз дълго вярвах че съм индивидуален сам по себе си.Както всеки друг.Но това мъъничко е така но в по голямата си същност ние сме роби на собствената ни принудена и непринудена ''природа''.Защото сме решили да не сме чак толкова отдадени,но да вярваме че можем да правим малки или големи чудеса поотделно за нас самите..Какъв е смисъла от чудеса ако те не помагат на някого или на всички?и това е..
Примерно на скоро гледах жена излекувана от рак в последен стадии преминала какво ли не..Изведнъш се отдава на разрешаване на емоционалните си конфликти..каквито е открила като следствие..след което на физиологичните си нужди..чрез йога,чрез разходки,гимнастика,положителни мисли и молитви,вяра,храна и т.н. В крайна сметка тя се излекува..И не се оттегля някъде в старото ежедневие..тя просто е друг човек-приема отдаденост и помага на други хора да намерят своята пътека,не ги лекува.Не се бори с доктори,не плюе по министри,не развяво бяло знаме на мира..Тя носи всичко вече в сърцето си и това я превръща в отдаден човек.Много излекувани от рак..единици са отдадени..
В тази статия е обяснено така че да разбереш.Не си спомням в момента филма в който гледах това.
http://www.falun-bg.info/news/beyond-science/179-rastenia-cleve-backster-eksperimenti.html