Атлантис,
точно така е, колкото повече четеш за храненето, толкова повече се объркваш.Аз обаче за да не се обърквам реших преди години да пробвам режима както е по индийските учения, а като не постигнах резултата , който желаех реших да изпробвам и режимът, който спазват православните монаси на Атон.Истината е,че най - добрият режим зависи и от вида на работата, натоварването - физическо и психическо и др. фактори.Монасите се хранят 2 пъти дневно и считат този режим за най - добър.И аз мисля,че това е така - в 10ч. сутрин и в 16 ч. след обяд хранения и това е.Обаче аз с тази язва не мога да спазя такова нещо.Но наистина това е най - доброто.И животните така се хранят / котки и кучета - два пъти дневно /.И според мен е със сигурност добра Средиземноморската диета - пресни зеленчуци, риба, плодове и леко обработена зърнена храна.
От друга страна почти всички индийски учения препоръчват запържване на остри подправки, което за мен не е добро.Аз рядко ползвам каквито и да е подправки с много остър вкус, а черният пипер го изключвам напълно.В Индия хората живеят при друг климат - лютите и остри подправки при тях убиват всякакви вируси.Най - доброто е храненето в Гърция, Израел - проста, разнообразна храна.И млечни и месо да не се смесват.
Така,че прецени за теб кое е най - доброто.Поздрави !