Донче, успокой се малко, душко, пак си се възпалила от няма нищо
С тая ранима твоя душица , с тая хиперчувствителност - къде остава радостта от живота? Сама си причиняваш болка.
Не хубаво да се самоизолираш , особено където те ценят.
Дай да изясним, недей така общо , според принципа: "всички блондинки са тъпи"
Нека по-конкретно .
Срещу кои лекари "се е говорило" ? И какво точно се е говорило
Ако се е говорило "против", значи вероятно е имало основание?
Ти например, продължаваш ли да подкрепяш твърдението на д-р Гайдурков ( когото уважаваш и често цитираш) , че вит.В12 ,видиш ли, не се усвоявал от организма, защото се произвеждал в дебелото, а не в тънкото черво?
Или след моят пост си на друго мнение?
(
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=214.msg79334#msg79334 )
Ако продължаваш да вярваш на него, а не на мен, предлагам да хванем бас - засечи си нивото на В12 и приемай 2 месеца В12 през ануса и после пак се изследвай
На каквото искаш съм готов да се обзаложа, че стойностите му ще се повишат.
За мен лично това е слабо изказване от страна на лекар!
Не само В12, а ВСИЧКО се усвоява, тоест "всмуква" и съответно -попада в организма, поставено в дебелото черво! Направи си една клизма с 1 лъжица кафе някоя вечер и ела ми се обади дали си успяла да мигнеш през нощта
Донче, от поста ти личи, че си здрав и вероятно щастлив човек
, поне заради това, че не ти се е налагало да имаш много вземане-даване с настоящата Медицина! И затова е съвсем естествено да не я познаваш в дълбочина
и мнението ти да е такова
В обратният случай щеше да си точно на същото мнение както и Елия
В случая се подписвам след всяка дума, казана от Елия. Абсолютно вярно познаване на ситуацията в дълбочина!
Тъжната истина е , че в днешно време "лекар" не значи почти нищо..
Нито медицината е същата , каквато се е преподавало преди 50-60 години, нито критериите към лекарите в момента са като едновремешните.. Ако един млад лекар ,дипломиран през 1960г, е разбирал от Медицина на 60% , то сега неговият колега не разбира и 10% ! Това ще ти го потвърдят всички по-възрастни преподаватели в Мед.Вузове! ( майка ми е един от тях) Както и всички възрастни ( и наистина добри! ) специалисти !
Тотален спад в нивото! То няма как да е друго, след като подобен тотален регрес се наблюдава и в много други области..
БигФарма така яко е изкривила и опорочила тази велика наука , че няма повече накъде.. Изпокрити са всякакви информации за ефективни натурални и безвредни методики и препарати през годините.
( Майка ми също е завършила през "добрите години" на Медицината и се води добър специалист в областта си, обаче когато й дадох да прочете малко акад. Залманов - " Тайная мудрость человеческого организма" , тя затвори книгата, наведе глава и каза : "Нищо не разбираме от Медицина!" )
Донче, иначе, по отношение твърдението на Елия че
"дори и много пари да се дават за изследвания, няма гаранция ,че ще се установи истинската причина за дадената болест." и аз като теб не съм съгласен.
Елия не е права. И знаеш ли защо? Защото вярното е следното :
" Поне при 95% от болестите ! истинската причина не може да се установи! " Не си съгласна? Веднага ще се съгласиш, стига първо да уточним понятието "истинска причина"
Ти вероятно имаш предвид друго -
когато ни се появят някакви оплаквания, лекарят чрез изследвания да установи какъв е проблемът и да постави диагноза Обаче "истинската причина" ( както го е формулирала Елия) - това е вече съвсем друго..
Ти този ми пост знаеш ли го ?
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7860.msg71363#msg71363Горното твърдение е вярно, най-вече защото
причината никога не е само една ! Когато , в началото , е била само една - проблем за организма не е имало, защото мъдрият организъм е съумял успешно да включи множество "защити" , резерви и да компенсира недобре работещ орган чрез ангажирането на други органи, които да поемат част от функциите на болния. Но , за съжаление, това не може да продължи вечно.. И така , с времето от строя излизат все повече и повече функции , докато се появи състоянието , което ние наричаме "БОЛЕСТ". Което не е нищо друго освен
опит на организмът да си върне балансаТа така..
- каква е причината за високото кръвно? ( Добрият медик може и да е наясно, че в 95% от случаите причината е в неработещи бъбреци.
Обаче каква пък е причината те да не работят ? - каква е причината за псориазиса? А за останалите кожни заболявания?
- каква е причината за образуването на камъни в жлъчката? А в бъбреците?
- каква е причината за Хашимото? А за хиперфункцията ? ( има повече от 40 научни теории! )
- Ами за дискинезията на жлъчният мехур ? ( само за това имало 400 причини! каза ми го уважаван от мен гастроентеролог)
- А за артрита? А за пародонтозата? За рефлукса? За гастрита? А за разширените вени? .........
Смятам да не продължавам, защото ще се окаже , че за почти всички болести реалните причини са неизвестни..
С изключение на някои остро-възпалителни и генетични, за всички останали болести глобалните причините са ясни какви са: токсини+вредни навици (вкл емоции) +стрес. Живот далеч от природата и от Бога. Това е . Просто като боб. Само че не е за прости хора..
( нямам предвид теб, ти го знаеш. )