А само ако знаеш на кожата как се отразява
Но най-вероятно вече знаеш де!
Най-добре е кокосовото да стои твърдо и да си разтапяте толкова, колкото ще ползвате. Което ще рече - на лятос в хладилника. И като Вов- нейде на сенчица. Сигурен съм, че си го разтапяте в стъклен съд, на водна баня
В нета, трайността му за нищо я нямат...от 1 година, та до цели две - ДРЪН-ДРЪН. Вярно е, че повечето кокосови масла по магазините може да държат по-дълго, но само защото вътре има сол и пипер
. Имам предвид скъпите масла...евтините даже не обсъждам, защото те само изглеждат и миришат като кокосови! Ако все пак попаднете на чисто, прясно добито масло, бих предложил да си купувате количество за месеца. За по-дълъг срок - в хладилник за най-сигурно! От лични наблюдения досега, прясно добито масло, държано в хладилник, на 4-5тия месец вече почва да променя вкус и мирис.
Масло със примамлив "снежнобял" цвят, аз лично бих избягвал...колкото и да е скъпо и каквито и сертификати да има. Известно ви е, че сертификата е печат на още една група от хора по веригата, дето иска да лапа, без да е произвела нищо. И този печат се продава, без значение колко и дали е чист продукта.