Ако ще търсите Айдън за това - няма да няма да останете доволна.
Освен всичко друго, е и много зает, негови клиенти ми се оплакват, че са платили за консултация, която никога не са получили.
Тук мнозина могат да изготвят такъв режим, Петя , включително и аз
А и форумът нали е затова - да разнищи истината и да я сведе до вниманието на аудиторията
Само че хората не искат да проучват и да четат, те търсят СВОЯ авторитет, който да им го връчи като листче с няколко изречения-препоръки..
(Най-добре да е някой доцент или още по-добре - професор..
)
Ето , дори и във вашият случай, не болният, а друг от негово име се е нагърбил да събира информация..
Случва се много често, за съжаление.
В интернет има достатъчно материали , статии за хранене при рак, писани от холистични, алтернативни лекари - д-р Марк Хаймън, д-р Гайдурков, д-р Дора Ангелова, д-р Емилова , д-р Мария Папазова , д-р Борис Гринблат, д-р Герсон, д-р Н. Гонзалес, д-р Г. Шаталова, д-р К. Кембъл, д-р Р. Морс , Юрий Фролов, .. и много много други. Само мързеливият не би ги намерил..
Щом иска , нека болният да си запише консултация при някой от нашите лекари . Ще плати пари и ще му кажат същото, което и ние тук , само че безплатно
Най-общо, храненето при тежки диагнози би трябвало да е
1. максимално ЩАДЯЩО , за да не ангажира твърде много енергийни ресурси за смилане на тежки храни ( месо, млечни, тесто) , за да може енергията да се пренасочи в посока самоизцеление. Тоест - 2. Разделно хранене, дори най-добре е моно-хранене ( с по 1 вид храна на едно сядане)
3. Бавно хранене - за максимално усвояване на хр. вещества и минимум енергия за храносмилането.
4. Прием на много течности , но не наливане с вода , а под формата на плодово-зеленчукови сокове ( без твърде сладки плодове!) ,като се подбират такива с антираково действие - моркови, червено цвекло, грейпфрут, лимони, целина и др.
5. Вегетарианско хранене! Без меса, млечни и термично обработени яйца. Изключение - домашни сурови пъдпъдъчи яйца и сурово козе мляко! Това са суперхрани, но само употребявани в суров вид!
6. Без тесто, особено пък - от пшеница! без глутен!
7. Прием на плодови сокове ( несладки)
8. Без захар!
9 Прием на билкови чайове и запарки с антираково и противопаразитно действие - от пелин, джинджифил, канела, корен от глухарче, котешка стъпка и мн. др.
10 Хранене, оптимизирано и съобразено с принципите на Аюрведа за различните типове хора ( вата пита , кафа) . ( много важно! )
11 Разтоварващи дни на сокове, а още по-добре - само на вода.
12. Фастинг - интервално ежедневно гладуване. ( д-р Меркола например, се храни така - веднъж в 12 и веднъж в 16ч. , в останалото време не приема храна )
13. Прием на всевъзможни други "супер-храни", някои от които с директно антираково действие : чесън, лук, земна ябълка, финап, куркумин, семена от черен кимион, чиа,
14. Прием на важните витамини и минерали, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са в недостиг при тежките диагнози: йод, силиций, магнезий, В12 , вит.С, селен,
15. Прием на подходящи добавки, доставящи концентрирана ЖИВА ХРАНА и пълни с нутриенти и жизнена енергия, като например ФЛАВОН
( за съжаление , достъпен само като мулти-левъл, но няма как, превъзмогва се
Може да се обаждате за инфо, аз съм част от структурата)
16. Прием на подходящи пробиотици, най-добре , естествено , биокоректорите Стелкор и Ветом
, които са без аналог в света и много много далеч пред конкуренцията..
Та така, това ми идва наум набързо. Само че без да има компетентност, болният няма да може да си отговори на най-важният въпрос: "А защо именно така , а не както ми казва моят онколог - "Яж си всичко! ".."
Ако искате , проучвайте в тази посока, ако искате - питайте лекарите и другите експерти. И без това тях ги уважават и им плащат, докато ние, въпреки че се раздаваме безплатно , получаваме само награди от сорта на : "че си чешем егото и само търсим повод да си демонстрираме ерудицията"