Не, не съм йога! Но говоря по принц, няма значение в каква област, друго е да почнеш систематизирано под ръководството на учител! Например, друго е да бъда в курс при Пол Брег, друго е сам да търся, смесвам и импровизирам и т.н!...
Между другото,... много хора, които "упражняват" йога, не знаят какво е йога!
Те консумират само физическата част от знанието! Под предлог, че изчиствайки се, можеш да достигнеш някакво духовна висота и прозрения. НЕ,... истината за всички източни религии и философии е една, ДА ПОЖЕЛАЕШ ДА ДОСТИГНЕШ ДО СИЛАТА, която със сигурност не е в теб, а може да се прояви ЧРЕЗ теб! Всички "известни духовници" са тези, които са се отдали на това търсене и чрез цялостно си търсене са достигнали до връзка с духовния свят! Друг е въпроса, какво знае човек за духовния свят? Простичко значи, че това е проявление на сила и възможности, които по-никакъв начин не могат да се придобият чрез някакви упражнения и диети! Има духовен закон, който действа и казва, че НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА ВЗЕМЕШ НА СЕБЕ СИ, ако не ти е дадено ОТ НЕБЕТО! Това, преди всичко е Божий закон!...(всичко свръхестествено, което е не е присъщо за човешко естество. Мнозина се подлъгват, че човек е изгубил нещо!?... Не, било му е отнето!!!)
Но, Господ е допуснал, всеки според вярата си да живее!... Затова, всички тези свръхестествени проявления чрез човека (в Америка е пълно с такива служители на някаква сила), действат чрез хора посвети ли се на ТЕЗИ СИЛИ! Друг е въпроса, какви са тези сили, добри или зли?...
Накратко
p.s. не ангажирам никого с това си обяснение,... но, за себе си имам свидетелства, чрез които съм убеден в това!