Да , именно , Нели. Максимално точно формулирано от теб. (Аз на няколко пъти се пробвах да им го обясня същото)
Обаче , интересното кое е - че точно това се търси от болшинството хора там
Те НЯМАТ ПОТРЕБНОСТ от типичното "форумно" и задълбочено обсъждане и най-вече - от изследването на нещата в дълбочина!
Те имат нужда най-вече от ЕМОЦИЯТА да си пообщуват , да ги похвалят и погъделичкат с "лайк". А и да уплътнят време, понеже почти всички пишат от телефоните си ( чакаш на опашка - пишеш
)
Аз съм във ФБ от миналото лято. Няма да крия , че там съм толкова активен, ( може би и малко повече
) колкото бях и тук ,когато форумът беше активен и жив. Но последните 2-3 години , виждате какво е - общуваме си двама-трима човека само, на мен ми е неудобно да се включвам даже, защото най-често под всяка тема само моят коментар стърчи
и веднага някой все казва : той бате Бино все много знае
А като ги питаш - те защо не се включват - мълчат
Та , мога да заявя, че вече съм наясно какво е нивото във ФБ групите , където се коментират здравните въпроси: нивото е слабо! Има по двама -трима, които са наясно. Болшинството от останалите са на ниво "прочетени 5-6 статийки някъде из интернет ". Досега съм изключен вече от 3 групи
Вовата и старият приятел Титан , гледам, също ги баннаха набързо
Оказа се , че ако знаеш повече от админа , и съответно мнението ти се разминава с неговото - това не се прощава
Законите там са по-други, с лека ръка те затриват , барабар с всичките ти публикации до момента.
Единственият плюс за мен там е , че имаш възможност да си редактираш и изтриеш коментара, дори и след месеци. ( случва се, напр. под напора на моментни емоции
)
Сериозен минус е също, че там всеки ден се пускат по няколко теми , събират се десетки линкове, които да проучваш. При това положение ,логично, ценността на публикацията се размива в океана от информация. Не е все едно дали днес ще видиш само една красива къща или 30 красиви къщи
Живне ли пак форумът - веднага спирам всякакви фейсове, обаче като гледам , скоро това май не се очертава